anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ce ati alege dintre audi a4 b8 2.0 tdi si bmw e90 320d facelift? Pretul uneia intretinute am vazut ca se invarte la 7-8 mii euro.
Am citit despre problemele lor specifice... anume pompa de ulei si pompa de inalta presiune la audi si lantul de distributie la bmw.
Clar ca trebuiesc schimbate imediat daca vreau sa ma plimb fara morcov cu masina.
Care merita investitia?
Derapezi chiar atat de repede cu propulsia spate versus tractiunea fata? (nu ma refer la situatii gen apesi acceleratia blana in curba cand ploua, ci la mers normal spre semi-sportiv)
De ce sunt multe bmw-uri puse la vanzare imediat dupa ce le-a fost schimbata distributia? Nu mai merge cum ar trebui sa mearga? (stiu ca trebuie scos motorul afara)
Ati recomanda alta masina la buget de 7-8 mii euro, plus o mie de euro pusi deoparte pentru probleme ca apar imediat?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"Derapezi chiar atat de repede cu propulsia spate versus tractiunea fata?"
Da. Daca esti sofer ok, si simti aderenta, nu ai probleme, cum spunea cineva, nu-ti fuge precum e36 sau e39, e mai sigura. Dar tot ramai de exemplu impotmolit in 10cm de zapada, pe unde Loganul trece relaxat. Chiar am ramas cu e90 in fata blocului, de aia zic. Pe ud si prin curbe nu am avut stres.
Mercedes de exemplu a avut mereu aderenta incredibila pentru o masina RWD. Includ aici alea vechi, am avut W124 si intram in curbe agresiv, nu mi-a fugit niciodata; daca incercai sa faci drift cu ea, nu prea puteai, fiind aderenta egala pe toate rotile, cand o rupeai, se ducea in toate partile; BMW-ul chiar si pe mana unui incepator, face cerculete rotunde din prima bruscare; probabil aia e menirea lui.

A4 b8 e un alt facelift ieftin a aceluiasi A4 din 1996. Are o tabla si un sunet de baraca, de nu-ti mai trebuie Audi niciodata. O fi ok motorul, banuiesc ca are putere mare (170cp?), dar eu nu m-as uita la ea.

Probabil BMW-ul m-ar tenta mai mult din lista asta, dar as incerca alt model, probabil un seria 5.
In bugetul ala m-ar tenta si o Alfa Romeo 159, au legendarul 1.9 JTDm fiabil si rapid, dar intretinerea ei e destul de scumpa. Nu are probleme cu fiabilitatea, cum spun multi IT-isti si ajutori de bucatar, dar piesele costa.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

BMW e90 e o mașină foarte bună. N-am auzit să aibă probleme imediate. Dar în ea ar trebui să investești, își merită banii.winking

| Alverto a răspuns:

Salut
Acum 2-3 ani am luat un X5 (2003) la 4-5k E
Și nu am avut probleme până acum cu el
Doar ce l-am mai tunat eu, bară, jante, evacuare etc pentru aspectul agresiv

| Cosminelul22 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa alegi masina care-ti place mai mult, ca tarziu sa nu regreti. Alege cu inima, indiferent ce alegi intre cele 2 oricum fiecare are problemele ei iar asta depinde si de norocul pe care il ai. Daca-ti place mai mult sportivitatea, alege BMW-ul si nu-ti face griji in privinta deraparii, problemele cu "fugitul curului" erau la cele vechi care nu aveau atatea sisteme de siguranta. Desi sunt mult mai dotate cu senzori si sunt mai sigure, nu-ti recomand sa te bazezi in totalitate pe ele deoarece daca esti maniac, sigur sari in sant cu ea, fie care VW, Mercedes sau BMW. Daca-ti place mai mult comfortul si vrei o masina de familie, alege Audi-ul.

| kevin12 a răspuns:

Multumesc pentru raspunsuri!
Imi plac amandoua masini, insa inclin spre BMW deoarece par mai "bine facute", la Audi spun oamenii ca apar tot mai multe probleme de fiabilitate... cum ati spus si voi depinde si de noroc.
O sa tin cont si de cat de ingrjita a fost masina si voi face o alegere

| Sofer a răspuns:

Eu as înclină spre bmw E90 320d FL. Au consumuri mici și vezi sa aibă și navi. Arata mai bine bordul, de asta. Se conduce mult mai bine având tracțiune spate. Dacă ți-ai lua Audi e ca și cum ți-ai lua vw dar cu alta înfățișare.
Si nu ramai cu ea pe zăpadă dacă ai anvelope bune pe ea.

| Panamax a răspuns:

Este suficient sa derapezi o singura data.
Am avut doua mercedesuri si m-am lecuit.
Cat despre soferi adevarati le cam miroase gura a rahat de cat mananca sau masina dupa prima derapare.

| Carguy86 a răspuns:

Ar trebui sa iti iei un panda Trueno AE86 stock ca daca bagi in el 4 5 mii de euro e mai bun si decat bmw si decat audi la un loc.