| sdws77 a întrebat:

Salut. Vreau să cumpăr 6 bobine de inducție Bosch pentru un BMW, însă am o dilemă. Pe Bardi Auto găsesc acel model Bosch la 182 de lei, iar pe Epiesa sau Autokarma este in jur de 120 de lei? De unde așa o diferență mare la preț? Se poate să fie fake sau mai slabe cele ieftine?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu cred ca sunt fake sau de alta calitate. Piesele auto se produc prin fabrici no name sub branduri mari, apoi se plimba pe la 20 de retele de distributie. Pretul producatorului este mult mai mic decat ceea ce platim noi, deci nu are sens sa se chinuie cineva sa faca replici.
Aceeasi piesa poate fi cuprinsa intr-o promotie sau lichidare de stoc la unele magazine, in timp ce altele o au la pret intreg plus adaos pentru 3 depozite.
Incearca pe www.targuldepiese.ro - practic e al doilea nume al celor de la epiesa.ro, dar au preturile mai mici, nu stiu de ce :))
Coletele vin cu eticheta epiesa.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, pot fii fake sau reconditionate si revandute, de aeea u pretula sa de mic.

| Danut32243 a răspuns (pentru Violleta2022):

Violetta campioana la raspunsuri aiurea.Cate piese ai cumparat in viata ta de la Autokarma sau Epiesa ca sa mananci rahat in halul asta?

| relian a răspuns:

In primul rind trebuie sa verifici daca este exact acelasi model,exact aceiasi piesa.
Uneori chiar daca este Bosh,poate sa fie alt model, ceva mai slab.
Pe de alta parte depinde si cine vinde acele piese, pretul variaza fctie de cate piese cumpara firma X de la bosh.
Cu cit cumperi ca firma si vinzi f mult, cu atit firma producatoare iti da mai ieftin.
Deci cam despre asta ar fi vorba.Un mecanic de exemplu cumpara de la acelasi magazin sau firma o piesa cu un pret.O firma de stiu si eu service, de asta foarte mare cumpara de la acelasi magazin la jumate de pret comparativ cu un mecanic care are si el acolo o afacere mica.

Du-te la reprezentata, aia stii cate preturi au? Au 3 preturi in mare, una pentru ei, una pentru cei care au service si alta pentru persoane fizice.

Dar ar putea sa fie vorba si de calitatea, sa fie alt model, deci verifica part number, ori cum ii zice prin RO.