| MaRiOo000 a întrebat:

Salut, vreau să cumpăr o mașină dintr-o țară care nu face parte din Uniunea Europeană, de exemplu Turcia, dar sunt curios care sunt costurile pentru acest lucru, știu ca în Elveția plătești 10% din valoarea mașinii trecută pe contract, știe cineva din Turcia cat plătești?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Platesti taxe de import la masina, conform valorii masinii, plus TVA-ul de 19% peste pretul total.

| relian a răspuns:

Daca masina este fabricata, sa scrie pe ea ca este fabricata in UE, intr-o tara din UE atunci nu platesti absolut nimic, nici daca o aduci dupa Marte ok?

Cam asta spune legea. Daca cumperi masina din Elvetia, iar masina este fabricata intr- o tara UE nu platesti absolut nimic, vei plati la fel ca si cum ai cumpara masina din RO, asta e tot.

Romanii de aici din SUA au adus masini acolo, masinile erau fabricate in Germania, nu au platit absolut nimic, nici o taxa, nici tva absolut nimic.
Nici eu nu stiam, dar acum recent ma gasi cu un roman, care voia sa mai duca o masina in RO mai exact in Bucuresti, iar eu curios l-am intrebat de taxe, de vama, a spus NU daca masina este fabricata acolo, nu plateste nimic, el deja are una dusa, inscrisa, dar mai vrea inca una ceva mai mare sa incapa mai multi.

Si mai cunosc multi romanii care au dus, chiar ma miram cum de fac asta, mai ales daca dai vama, nu-i intrebasem, acum am intrebat pe asta ce zic eu si am aflat despre chestia asta.

Daca in schimb cumperi o masina fabricata in Asia, Africa sau mai stiu eu America, atunci platesti vama, tva si ce se mai plateste.

Nu stiu legea, dar daca romanu asta asa mi-a spus, il cunosc f bine, omu nu minte, chiar era mirat ca eu nu stiam astea.
Vorbisem cu el pentru ca m-a intrebat de unde am luat eu masina mea, ca si el vrea ceva mai ieftin bla bla vraja marii.

Dar cel mai bun, intreaba acolo unde se inscriu masinile, aia sigur stiu, dar eu merg pe ce mi-a spus acest roman, nu platesti nimic sa inscrii masina in RO in plus, daca masina este fabricata acolo in UE.