| Beyourself1245 a întrebat:

Salut. Vreau sa cumpar o masina. Proprietarul imi ofera fiscal. Masina are ITP ul dar nu are asigurare. Cum imi dau seama daca masina e ok? Daca imi ofera fiscalul inseamna ca nu e radiata si e verde pe circulatie? Pot face asigurarea online in vederea inmatricularii pana o bag la primarie la mine?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De anul trecut certificatul de atestare fiscala a fost inlocuit cu inregistrarea de catre cumparator la compartimentul de impozite si taxe de la primaria localitatii de domiciliu.
Pentru inmatriculare va trebui sa faci asigurarea RCA.
Prima data o inregistrezi la primarie, apoi faci asigurarea si apoi mergi la inmatriculare. Aceasta trebuie facuta in maximum 90 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

O duci la mecanic, asa iti dai seama.
Da poti face asigurare online in vderea inmatricularii

| mihai69 a răspuns (pentru suntserios):

Până nu îi face RCA, o poate plimba doar pe platformă!

| Beyourself1245 explică (pentru mihai69):

Pai bun. Imi da fiscalul, si eu ii pot face intre timp rca ul pe o luna momentan? Nu pe numele lui, in vederea inmatricularii

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Fara fiscal nu cumperi niciodata o masina. Fiscalul oficializeaza vanzarea, consta in niste stampile pe contractele de vanzare-cumparare.
In ziua cumpararii masinii nu ai cum sa circuli cu ea, dar trebuie sa o verifice un mecanic, macar pe loc. Altfel ai sanse sa cumperi o rabla in care intra foarte multi bani.
Asigurarea o faci in ziua cumpararii, si poti circula abia dupa miezul noptii, adica ziua urmatoare. Din cate stiu, se poate face online chiar si in vederea inmatricularii, adica pe numele tau si seria de sasiu, fara numarul de inmatriculare (ca probabil se va schimba dupa inmatricularea pe numele tau).
Nu mai stiu daca trebuie sa o ai la primarie sau nu, in momentul incheierii politei RCA.
Eu imi fac asigurarile pe Emag in ultima vreme, intra acolo si simuleaza un RCA cu datele unei masini oarecare, si vezi daca te lasa sa faci polita in vederea inmatricularii.

| Beyourself1245 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Maine iau fiscalul. I am dat jumatate din bani si maine diferenta. Am mers cu un mecanis a zis ca e bomba. Motorul merge perfect. Imi apar niste martori nu stiu de ce. Check engine si unu cu semnul exclamarii rosu(fiind de la frana de mana cica senzor) Faza e ca nu are nimic la motor. Acel check engine poate semnifica si alte cacaturi minore nu?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Beyourself1245):

Pai mecanicul tau nu foloseste diagnoza? Ma indoiesc ca valoreaza ceva "expertiza" lui. Check engine poate insemna "multe", si in primul rand e motiv de refuz la ITP.
Acel martor cu semnul exclamarii poate insemna ca nu are suficient luchid de frana, adica pierde pe undeva.
Sau mai poate insemna ca tu iti cumperi un gunoi de Passat b5, de care as fi zis sa fugi si pana in Rusia, daca e nevoie. Masinile alea au probleme cu senzorul lichidului de frana, pe langa alte 99.999 de probleme dese, scumpe si pe modul "saga", adica nu se termina niciodata.