| Lester23 a întrebat:

Salut. Vreau sa cumpar RCA pe numele tatalui care are 50 de ani, fara evenimente rutiere. Ideea e ca vreau RCA in scopul inmatricularii si primesc B0. De ce?

Punctele se pun doar cand ai masina inmatriculata?

9 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Bonusul merge in prezent pe combinatia CNP + seria sasiu. Deci cand schimbi masina, indiferent ce bonus aveai inainte, o iei de la B0.
Am inteles ca ar vrea sa schimbe asta, si sa faca - in sfarsit- un istoric al soferului.

| goguPatent a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Eu mi-am transferat bonusul de la o masina la alta. Poti face asta daca ceri asiguratorului.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru goguPatent):

Bine de stiut.

| Frank51 a răspuns:

E sistem de ranking, la fel ca la jocuri. Cu cât ai mai puține evenimente într-un timp cât mai lung crește clasa. Dacă e prima înmatriculare este clasa 0, adică nu are rank.

Eu am făcut recent rca, a doua înmatriculare, am avut clasa 4 sau 5, acum m-au derankat la 3.

| Lester23 explică (pentru Frank51):

Un amic a facut pe numele tatalui său care nu are permis deci nu are ce evenimente sa faca si are bonusul conform varstei de 53 ani

| Frank51 a răspuns (pentru Lester23):

Nu ai înțeles.

La prima inmatriculare, deci primul rca, clasa va fi întotdeauna zero deci B0. Dacă nu sunt evenimente, în fiecare an următor creste clasa cu 1. Deci în 6 ani ajungi la B6.

Poți să derankezi, adică să ajungi de la B6 la B3 dacă vinzi masina și următorii ani nu mai ai rca.

| suntserios a răspuns (pentru Lester23):

Bonusul nu are nicio legătură cu varsta ci cu istoricul de asigurat.

| Lester23 explică (pentru suntserios):

Pai si tatal amicului meu cum a obtinut 1500 lei pe 12 luni si el nu are permis
si tata nu are permis, aceeasi varsta si are oferte de la 2200 in sus…

| suntserios a răspuns (pentru Lester23):

Depinde de mașină, de perioada când a fost luată asigurarea, de asigurator și de istoricul lui indiferent că are permis sau nu.

Repet, sistemul bonus malus nu tine de vârstă.