anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Vreau sa îmi aduc mașina din UK pe platforma și nu stiu dacă se poate cu categoria BE? Puteți sa îmi dați un răspuns corect va rog?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, avand in vedere ce prevede categoria BE, citez:
"g) categoria BE: ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;"

| mgtow a răspuns:

Multi merg asa nu ar trebui sa fie problema

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dacă ai categoria BE, poți. Mai contează să fie permisă remorcarea unei sarcini de peste 2000kg, de către autoturismul pe care vrei să îl conduci.
Calculezi greutatea autoturismului tractat + masa proprie a remorcii, și vezi dacă se încadrează în omologarea mașinii respective.
Unele țări te așteaptă cu cantarul pe marginea drumului, se mai practică și în România.
Eu de exemplu pot remorca vreo 1400kg cu sistem de frânare, deci nu pot pune platforma decât cu o mașină sub 1000kg, în cazul în care aș avea o platformă ușoară, de 400-450kg; platforma unui prieten cântărește aproape 1000kg goală, deci pe aia nu pot căra mai nimic.