| Anileda03 a întrebat:

Salut, vreau să-mi cumpăr o mașină din România ca să circul aici in Rominia, dar sunt cetățean Moldovean, trebuie să am cetățenie Română ca să-mi procur automobilul?
Am doar buletinul biometric din documente, ce ar trebui să mai am din documente, care este procedura?
Mulțumesc pentru oricare răspuns ❤️

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă ești rezident și ai domiciliu in Ro poți lua

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sincer nu stiu cum este in Romania, dar in restul statelor din UE, este suficienta o inregistrare/un domiciliu in tara respectiva, pentru a detine o masina si a circula cu ea.
Acum nu stiu daca are importanta sau nu faptul ca noi suntem deja membri UE, deci avem oarecare drepturi pe teritoriul uniunii.

| gabicoo a răspuns:

Dacă iese Maia Sandu - mai vedem, dacă iese Stoianoglo - îți faci bagajele și înapoi la Pișinău (te va ajuta Igor Vasilievici).

| Whitte a răspuns:

Din ce stiu eu, da. Trebuie sa ai cetatenia romana. Aveam un cunoscut belgian (apropo de ce spune @gabicoo, cetatean UE!) si nu si-a putut lua masina pe numele lui. A luat pe al femeii cu care se casatorise. Cand femeia a murit, au venit copiii si i-au luat masina ca erau mostenitori. Plangea belgianul si dupa bani su dupa masina. Asa ca... nici cu Maia nu e sigur ca-ti poti cumpara masina in Romania.