Bujia se testeaza cu filetul in contact cu masa (corpul) vehicolului.
Daca nici asa nu da scantei, atunci problema este o intrerupere /defectare pe linia: cablu bujie - bobina - ruptor - alimentare 12V.
Daca doar o bujie nu face scantei, atunci bujia sau cablul ei este defecta.
Daca la bujie ajunge curent cit este si la baterie ca voltaj, atunci nu este in regula.
La o bujie trebuie sa ajunga volti de nun stii de tine sa te dea de pamint, iar curentul A mic,
Cu alte cuvinte bobina de inductie modifica curentul de 12 volti il face peste 20 mii de volti. Nu stiu cum ai masurat tu curentul la bujie si este 12 V.
Bujia nu da scinteie din 2 motive.
1-Bujie defecta
2-Bobina de inductie este defecta
Concluzia? Cumpara o bujie noua, verifica bobina de inductie si delcoul, ori bobinele de inductie daca ai pe fiecare bujie bobina.
Daca ai bobina pe fiecare bujie, schimba de al o bujie la alta bobinele si vezi daca ai scinteie acolo. Apoi stii daca este bobina, sau bujia.
Cel mai bine, este sa duci masina la cineva care se pricepe sa verifice chestiile astea, poate la un electrician ceva.
Asta cred ca e bobina ca am pus 3 buji și tot nu dădea scânteie dar pe de altă parte am pus bobina de scuter 50cc și tot fără scânteie nu știu sigur care e problema.
Cind vrei sa verifici ceva pui bujie noua nu rahaturi. Daca bujia noua nu face scinteie, atunci poate fi de la bonbina, asta daca are direct bobina pe bujie.
Tu nu spui ce ai acolo, ai bobina pe fiecare bujie, sau ai dellcou si o singura bujie?
Asta crezi, ca este bobina, care bobina? Ca daca ai delcou, atunci nu-i bobina, intelegi? In cazul in care ai doar o singura bobina, apoi exista un delcoul ala da curent la bujii, iar daca restul de bujii dau scinteie nu-i bobina. Ar fi acel delcou de vina.
Daca ai bobina pe fiecare bujie, atunci pune bujie noua si incearca., Daca tot niu da scinteie, schimba cu bobina de la alt cilindru, fa schimba intre bobine si vezi. Daca niuci asa nu da, atunci este problema electrica, adica curentu care vine la acea bobina cu bujia cu problema.
Spune clar ce ai tu acolo, aio bobina la fiecare bujie, sau ai doar o singura bobina pentru toate?
Asa daca nu spui, nu are cineva cum sa spuna ceva clar.Deci da detalii.
Motorul este de cross (250cc) și am pus multe bujii care dau scânteie, am testat pe scuter și dă scânteie dar când o pun pe motorul de cross nu scoate scânteie cat ca îi vine curent. Am înțeles ca bobina trebuie să mărească curentul care ajunge la ea
Ex. 12V din baterie ajung la ea, ar trebuie să i mărească la 24-30 să dea scânteie bujia. Așa am auzit acum daca nu e asa corectează mă tu
Tu nu procepi ceva. Bujia nu functioneaza cu 12 volti, acolo sunt zeci de mii de volti, nu conteaza ca e masina ca e cross ce zici tu.
Dai ai inteles bine, la bobina vine 12 volti, iar bobina ridica Tensiunea la zeci de mii de volti asa apare acea scintei la bujie.
Daca ai doasr o singura bobina si bujia este noua si nu da scinteie poate sa fie din bobina sau delocu.
Cite bujii are crossu ala al tau?
KLADI întreabă: