| Twister09 a întrebat:

Salut vreau sami achiziționez un e 60 cu motor de 2.5 177 cp motorina.
Ce consuma are acest motor? țin sa precizez ca voi face naveta de luni până vineri. dus si intors sunt 30 de km? Sar merita?

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Consumul dat de producator (nu si cel real, ca pe vremea aia nu erau testele actuale) este urmatorul:
urban 9.3 l/100 km
extra-urban 5.3 l/100 km
Desi in realitate cred ca ambele sunt simtitor mai mari.
O masina consuma ca atunci cand era noua in conditiile in care este bine intretinuta! Daca este vreo epava cu senzori si chestii infundate consuma mult mai mult decat cand era noua.
Daca e real acest consum extra-urban de 5, 3 sau zicem 6 l /100 km atunci este o masina numai buna de naveta, desi nu prea cred ca in realitate sta chiar asa treaba.
Incearca sa alegi o masina buna cat mai bine intretinuta si daca vrei acest model poti merge pe 520d de 163 cp cu 2000 cm3.Sau tot pentru naveta o masina pe benzina cu motor aspirat (deci non-turbo) de cilindree sub 2000 cm3 e ce trebuie.
Nu stiu in schimb de ce toti visati bmw si uitati de tractiunea spate care este problematica si periculoasa pe drum ud, polei, cu zapada, gheata etc

| sierra1 a răspuns:

Pe scurt - in funcție de unde te invârți și de talpa ta, undeva intre 7 și 12/100

| romeo78 a răspuns:

Benzină, eventual cu o instalație de gaz e mai convenabil.
Benzinar aspirat, în loc de un turbo diesel e mult mai convenabil.
Toate cheltuielile spun acest lucru, mai ales că e60, beneficia încă de celebrele motoare 6L pe benzină.

| nicu991 a răspuns:

Cum a zis si colegul Romeo, mergi pe benzinar cu GPL.