| Carabin a întrebat:

Salut, zilele trecute am pus o intrebare cat de rentabil este sa schimb un motor diesel cu unul pe benzina si baietii de aici mi-au cam taiat elanul asa, dar nu ma las batut. Acum va mai chinui cu alta intrebare. Se poate monta o instalatie AdBlue pe o masina care nu vine din fabrica cu ea? (AstraH 1. 9cdti 120cp cu DPF 2006) M-ar interesa din punct de vedere tehnic nu estetic ca pana la urma imi tin un bidon in portbagaj de 20l si am rezolvat problema rezervorului, dar acolo sub pot instala o sonda, un injector, o clapeta cum s-o numi sa pompeze lichid pe evacuare? Chestia e ca ma simt oarecum vinovat ca poluez si nici nu as vrea sa renunt la cocosata mea, asta e o problema a romanilor in general, pun prea mult pret pe un lucru, sunt constient ca lucrul cel mai logic era sa imi iau altceva mai nou sau pe benzina si nu ma mai complicam inutil.

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu poti adauga instalatie adblue la modelul tau, motoru nu e nevoie sa-l schimbi doar iti pui GPL si rezolvat ramai

| mihai69 a răspuns (pentru mgtow):

NU merge GPL pe motoare diesel, din păcate.

| mgtow a răspuns (pentru mihai69):

De ce? Doar scoate motorina si baga gaz

| mihai69 a răspuns (pentru mgtow):

Pentru că NU se poate. E alt tip de motor, nu poate funcționa (doar) cu GPL! Cel mult se poate amesteca maximum 15...20% GPL în motorină, dar nu scade semnificativ nici poluarea, nici costul de utilizare. Iar costul unei instalații pentru GPL-diesel e mult mai mare decât al uneia standard (benzină/GPL).
În plus, instalațiile astea încă nu sunt omologate RAR la noi în țară.
Acum știi de ce?

| mgtow a răspuns (pentru mihai69):

Http://www.autolatest.ro/......-bucuresti se poate si pe motorina