| gabishor17 a întrebat:

Salutare. Acum sunt in America In New York. Daca as vrea sa cumpar o masina de aici si sa o aduc la Bucuresti, cam care ar fi costurile pentru acest proces?
Si daca o persoana din familie este cetatean american, o pot aduce si circula cu numere de america? Inmatriculata aici.

Multumesc

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Destul de dificil de adus, pentru ca nu vei gasi un vas specializat care sa aduca o singura masina, in general acestea sunt contractate de firmele de logistica ale producatorilor.
Solutia ar fi sa o aduci intr-un container maritim de 20 feet, care probabil te va costa in jur de 4000 de dolari (nu stiu preturile exacte, dar din Los Angeles la Arad, un container de 40 costa cam 12000 de dolari). Apoi mai sunt de plata taxe vamale si TVA, cam o treime din valoarea masinii, incluzand si costul transportului pana la frontiera.
In privinta circulatiei cu numere straine, legal treaba sta in felul urmator: un cetatean strain poate circula cu masina cu numere straine doar in conditiile in care nu are resedinta stabila in Romania, adica face dovada ca nu a stat mai mult de 6 luni pe an in tara. Daca sta mai mult de 6 luni pe an, este obligat sa o inmatriculeze in cel mult 90 de zile. Una peste alta, cred ca oricum este mai rentabil sa o inmatriculezi in Romania (vezi cost asigurari, inspectii tehnice samd).

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In orasul meu am avut un cetatean care s-a repatriat. Era pensionar si avenit cu 2 masini din SUA. Ambele cu consum mare de benzina. Le-a vandut ca nu erau rentabile in Romania. Ani de zile a circulat cu numere de SUA. Costurile nu le stiu dar daca un bilet de avion este 1000 de dolari...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Vreo 2-4.000 euro containerul si parca 10% din valoarea masinii taxe vamale