Eu nu am auzit de asa ceva vreodata!
Daca cineva iti avariaza masina si fuge, el este vinovat si te adresezi politiei, nu te faci tu responsabil de eveniment nici cel pe numele cui este RCA-ul masinii avariate, deci nu are cum sa iti afecteze bonus malus din RCA-cel care creste polita RCA sau scade dupa caz, simplu pentru ca nu esti vinovat!
RCA-ul se mareste prin 2 parghii una tip contractual : faci dauna creste RCA, si una prin lege > marirea RCA de catre intitutiile statului sau eu stiu datorate pietei de asigurari reasigurari.
Ceea ce ai adus tu in discutie ar fi o grosolanie si o prostie legislativa, ce treaba are ca cineva mi-a avariat masina cu cresterea RCA-ului meu?
Legal o masina avariata de catre un autor necunoscut ar trebui reparata de catre Fondul Pentru Victimele Străzii (FPVS) NU DE CATRE RCA-ul persoanei vatamate, in realitate e o alta mancatorie in care unii primesc bani de la toate societatile de asigurari ( acesti FPVS), dar nu onoreaza reparatii...pana cineva ii va da in judecata si va deveni jurisprudenta!
Cel mai sigur in jungla actuala in care orice meltean detine automobil dar nu si bun simt sau raspundere, este sa ai CASCO, asta daca vechimea masinii permite si buzunarul!
Atunci cand nu esti tu vinovat, dar stii exact cine te-a lovit, asigurarea ta nici nu trebuie sa stie ce s-a intamplat, pentru ca tu nu raportezi nimic la asigurarea ta, raportezi la asigurarea celui care te-a lovit pe tine.
Ca urmare asigurarea ta nestiind ca ai fost lovit nu are ce sa iti mareasca tie.
Daca gasesti masina in parcare lovita, apoi tu te duci la asigurare sa tio repare, fara sa stii cine tia lovit-o, e greseala ta, tu trebuie sa taci, mergi, repari masina, totu bun.
Asa daca te duci si le spui, ei iti vor repara masina, dar ei vor fi cei care platesc, de aia in cazul asta iti mareste.
In cazul in care stii vinovatul, atunci va plati asigurarea aluia, asigurarea ta nu are nici o treaba in cazul asta, chiar de le spui, nu-s curiosi, asa ca nu vad ce sa iti mareasca.