Da, doar pentru tinerii implicati care folosesc asigurarea cumparata pe numele parintilro, special sa plateasca mai putin si cand ajung sa faca accident, indiferent din vina cui se intampla, ajung sa plateasca un premium mai mare, pentru ca nu erau asigurati si ei, pentru categoria lor de varsta.
Pentru masina avariata in parcare, tu platesti doar daca nu aia avut asigurare completa si foarte scumpa, care te proteja si pentru cazuri de zgarieturi sau lovituri in parcare.
Ah ok. Dar de exemplu taica-meu are 2 masini pe numele lui si are 57 de ani fiind sofer de 20 de ani. Anul asta prin Ianuarie una din masini a fost avariata pentru ca ne-a lovit cineva din spate care nu a franat la timp si atunci conducea maica-mea care nu figureaza a avea vreo masina. Si cand s-a dus sa discute pentru RCA ca expira zilele astea la ambele masini, a aflat ca da cu 400 mai mult pentru fiecare masina deoarece s-a schimbat legea cu marirea RCA-ului in caz de accident, desi cu una din ele nu a mai avut eveniment de ani buni. E legala situatia asta? Desemenea tind sa mentionez si sa recunosc ca poate se leaga cu asta, eu acum 2 ani din neatentie fusesem implicat intr-o tamponare usoara cu una din masini si am fost scos vinovat, dar pagubele au fost atat de mici incat nu crescuse atunci RCA-ul pe masina respectiva si aveam 22 de ani atunci. E vreo legatura?
Da, este legala pentru ca NU a avut masina asigurata si pentru mama ta.
Trebuie mentionata in asigurarea cand o cumperi cine o sofeaza si ce varsta are, ca sa fie asigurata si acea persoana, tu la fel... neasigurat.
Asta este marele dezavantaj cand cumperi asigurarea ieftina, care nu te acopera in toate cazurile si cum preturile au crescut peste tot, la aboslut toate servicicile si produsele, este nromal sa creasca si asigurarea.
Ah bine. Multumesc frumos pentru raspuns si pentru clarificari!
Violetta bate câmpii.
Dacă nu ești vinovat de accident nu ți se mărește asigurare.
Poți verifica asta daca s-a schimbat valoarea bonus malus de anul trecut.
Anul acesta cresc asigurările din alte motive... Gen inflație, falimentu Euroins samd.
Violetta iar bate campii. Asigurarea se face pe numele proprietarului mașinii și dacă nu ești vinovat de accident, oricine ar conduce nu se mărește prețul ei din acest motiv
Și încă ceva, Violetta bate câmpii. Nu exista RCA care sa acopere mai mult sau mai puțin. Exista un singur fel de RCA.
In Romania RCA ul nu se face pe persoană cum bate câmpii Violetta.
Eu nu am auzit de asa ceva vreodata!
Daca cineva iti avariaza masina si fuge, el este vinovat si te adresezi politiei, nu te faci tu responsabil de eveniment nici cel pe numele cui este RCA-ul masinii avariate, deci nu are cum sa iti afecteze bonus malus din RCA-cel care creste polita RCA sau scade dupa caz, simplu pentru ca nu esti vinovat!
RCA-ul se mareste prin 2 parghii una tip contractual : faci dauna creste RCA, si una prin lege > marirea RCA de catre intitutiile statului sau eu stiu datorate pietei de asigurari reasigurari.
Ceea ce ai adus tu in discutie ar fi o grosolanie si o prostie legislativa, ce treaba are ca cineva mi-a avariat masina cu cresterea RCA-ului meu?
Legal o masina avariata de catre un autor necunoscut ar trebui reparata de catre Fondul Pentru Victimele Străzii (FPVS) NU DE CATRE RCA-ul persoanei vatamate, in realitate e o alta mancatorie in care unii primesc bani de la toate societatile de asigurari ( acesti FPVS), dar nu onoreaza reparatii...pana cineva ii va da in judecata si va deveni jurisprudenta!
Cel mai sigur in jungla actuala in care orice meltean detine automobil dar nu si bun simt sau raspundere, este sa ai CASCO, asta daca vechimea masinii permite si buzunarul!
Atunci cand nu esti tu vinovat, dar stii exact cine te-a lovit, asigurarea ta nici nu trebuie sa stie ce s-a intamplat, pentru ca tu nu raportezi nimic la asigurarea ta, raportezi la asigurarea celui care te-a lovit pe tine.
Ca urmare asigurarea ta nestiind ca ai fost lovit nu are ce sa iti mareasca tie.
Daca gasesti masina in parcare lovita, apoi tu te duci la asigurare sa tio repare, fara sa stii cine tia lovit-o, e greseala ta, tu trebuie sa taci, mergi, repari masina, totu bun.
Asa daca te duci si le spui, ei iti vor repara masina, dar ei vor fi cei care platesc, de aia in cazul asta iti mareste.
In cazul in care stii vinovatul, atunci va plati asigurarea aluia, asigurarea ta nu are nici o treaba in cazul asta, chiar de le spui, nu-s curiosi, asa ca nu vad ce sa iti mareasca.