| Catalingrdnr a întrebat:

Salutare!

Am cateva intrebari sa pun si eu in ideeea ca se afla pe aici cineva care a facut chestiilea astea!
Intentionez sa merg in Austria sa cumpar doua masini(Suzuki Vitara) si nu prea am idee de modul de achizitie al masinilor de acolo! Numere pentru a circula pana in tara cu ea sunt tot la fel ca cele de Germania pe o saptamana o luna (numere galbene, rosii)etc ..sau se poate circula cu numerele "austriacului"?
Este cineva care are adrese ceva cu parcuri auto?
Multumesc si astept raspunsurile voastre!

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poți lua numere provizorii din Austria,nu au aceasta opțiune. Nu poți circula cu numerele actuale pe mașina, decât in situația in care tu ai rezidenta in Austria, urmând sa treci mașina pe numele tău, rămânând cu aceleași numere sau Opțional sa le schimbi tu cu altele, de același tip. Bănuiesc ca nu ai nici una dintre aceste 2 opțiuni. Varianta perfecta care ti se potrivește e o platforma/trailer, sa le încarci și sa ti le aduci in țara, iar varianta a 2-a ar fi sa mergi in Germania personal sau prin cunoștințe,dealeri, sa achiziționezi numere de Tzoll, obligatoriu cele care au in terminația lor din capătul numărului pătrățelele roșu, de 30, 60 sau 90 de zile, deoarece cele galbene, de 5 zile nu mai au drept de tranzit începând din anul 2015. Îți doresc mult succes și sa auzim de bine!