| Razvan77777 a întrebat:

Salutare am in gând sa schimb boxele de pe mașină este o skoda octavia 2 non facelift și având în vedere ca nu știu ce boxe sa pun pe ea ne având experienta necesară vreau sa va rog sa ma ajuți dacă este cineva în măsură să mă ajute. Mulțumesc.

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pentru cost redus, te sfatuiesc sa iei difuzoare din dezmembrari, de la o masina cu sunet decent. De exemplu de pe un E-class W211 sau Vectra C.
Masoara dimensiunea acestora, eu zic ca pe fata ai de 16, 5cm, posibil si pe spate. Nu uita de tweetere, cel putin in fata, in triunghiul din dreptul oglinzii.
Dai undeva la 200 de lei pe 4 difuzoare sh bune, si sunt mai ok decat cele aftermarket de 400-700 perechea.
Apoi cumperi un player Kenwood sau Alpine, care va schimba mult sunetul. Fara player bun, poti pune mama difuzoarelor, ca tot praf se aud.
https://www.olx.ro/......f3J1s.html
Iar pasul final este antifonarea portierelor cu autocolant special.
https://www.autolux.ro/......male-3797/
Reteta pe care ti-am descris-o e concluzia, dupa ce am avut multe statii si subwoofere.
Cand am dat de o masina cu boxe bune si player Kenwood KDC, mi-am scos la vanzare subwooferul, ca vibra aiurea, fata de sunetul placut pe care il aveam de la boxele din portiere.

| Frank51 a răspuns:

O să recomand aceleași difuzoare ca și altora în situația ta, dibeisi c6504. Sunt niste difuzoare de înaltă fidelitate la preț foarte mic care rezistă la puteri medii, am testat personal 4 bucăți, toate duc lejer 2-3 ore 50W rms. Nu sunt însă sigur că prinderile se potrivesc, ar trebui să masori.

| Robert32243 a răspuns:

O sa fie greu sa gasesti ceva care sa se auda mai bine decat originalele. Difuzoarele sunt de 16, 5cm cel putin cele din fata.In fabrica s-au facut zeci de teste.
Un difuzor mai are inca vreo 20 de parametri importanti pe langa putere rms si impedanta.
Ai 90% sanse sa se auda mai rau.
Te-as sfatui sa cauti prin dezmembrari difuzoare de Passat sau Golf care au venit mai rasarite din fabrica Dynaudio, Jbl.
Uita de chinezismele Dibeisi.