Pai cel mai bun sfat e cel cu mersul in service!
Ai probleme undeva, pe ce parte s-au uzat mai repede, ca nu avea cum sa se uzeze uniform!
Problema poate sa fie de la etrieri fac ca placutele sa ramana "infranate" chiar fara sa apesi pedala de frana.
De asemeni de verificat si schimbat daca este cazul si sigurantele placutelor de frana sunt niste tablite.
Etrierii ca sa-i schimbi costa ceva, indiferent de masina, stiu de asemenea ca exista si kituri de reparatie a lor.Asa daca e ce am banuit eu
Pe langa acestea vezi ca nu orice disc+placuta se pupa, o sa razi dar ele trebuie sa fie compatibile, nu pot pune orice marca de discuri cu orice marca de placute, e vorba de compozitia placutelor unele-s mai "tari" altele mai "moi".
Dar chiar si in acest caz uzura a fost destul de rapida.
Intrebare salvata:
"acum 2 ore | Andreidm16 a întrebat:
Salutare. Am o mașină seat ibiza, i-am schimbat discurile +plăcuțele în aprilie, iar în iulie am schimbat iar plăcutele(s-au uzat foarte repede, nu înțeleg de ce) iar de la schimbul din iulie a început sa mi se audă un scartait atât în mers cât și la frânare (scârțâitul nu e continuu) doar pe partea dreapta fata. Un sfat/părere se poate? Nu am apucat sa merg cu ea într-un service."
Scirtiitul ala poate fi de la pacute, daca is de alea metalice, asa fac cand pui frina.
Trebuia sa iei din alea ceramice, alea nu prea scirtie, sau de la reprezentanta, alea is cele mai bune.
Nu exista asa ceva adica in 3-4 luni sa se duca placutele de frina, trebuia sa le ai citiva ani buni.Nu vad cum se pot uza asa de rapid.Ce placute ai pus? Pe acolo prin RO sunt cumva si placute de astea chinazarii? Intreb ca poate ai pus asa ceva, la prima ploaie sor spalat deja zic si eu, nu am auzit de chinazarii la placute de frina, dar nimic nu-i exclus.
Te poti uita tu singur la placute, ia o lanterna, chiar de este ziua, nu se vede asa de bine si verifica placutele la toate rotile.
Iti dai tu seama daca sor uzuat de tot sau nu. Daca nu-s uzate, atunci stai linistit, scirtiitul ala e de la placute, adica e normal, scirtiei materialul din care is facute.
Poate o sa para puțin surprinzător pentru tine dar chiar daca e o mașinuța ieftina, franele(discurile+plăcuțele) au fost brembo, etrierii noi. D-asta mi s-a părut ciudat. Între timp le-am schimbat tot cu aceleași plăcute și discuri și le am de aproape 8 luni și abia au început sa se subțieze plăcuțele. Am aflat între timp ca mașina a fost băgată direct în spălătorie după o "plimbare" a soției pana la Brașov și înapoi în București. Și probabil ca au cedat ca erau noi și au început sa se strice mai repede.