Salut, motoarele 1.6 nu sunt chiar bune, au multe probleme, și dacă îți pui instalația GPL ai grijă să nu mergi prea mult, adică mergi 100 km cu GPL după mergi 100Km cu benzina, dacă mergi mult cu GPL arzi garniturile, ti-as recomanda 1.9 diesel la passat
Cel mai indicat ar fi sa intrebi pe cei care se ocupa cu asa ceva, aia care pun instalatia aia, stiu sigur ce merge si ce nu.Asa afli de la ei si cat este costu, ce trebuie sa faci sa cumperi etc.
Pe aici chiar de ar fi cineva care ar avea poate fi din alt oras, sau a facut chestia asta ceva timp in urma, deci de costa cel mai indicat afli de la cei care o sa iti faca lucrarea.
Salut. Vezi ca cel 1.6 FSI are injectie directa ce nu se impaca prea bine cu GPL. Nici motorul 1.6 MPI de la vw nu e chiar cel mai indicat pentru GPL dar cel FSI e si mai putin. Daca vrei musai Passat B6 ia 1.9 TDI euro 4 sau 2.0 TDI euro 5. Daca vrei musai GPL ia ceva de la DACIA sau Renault cu 1.6 MPI sau 1.4 MPI. Bafta!
Am avut Skoda 1.8 TSI si i-am pus GPL cand toti doreii ziceau ca nu se poate ca este imposibil, ca este injectie directa, ca bla bla bla.
Am gasit un instalator in Bucuresti si i-am pus.
Instalatia a costat 4600 de lei cu rezervor toroidal Landi Renzo, consuma si putina benzina ca sa raceasca injectoarele.
Am vandut masina la 440.000 km unui prieten si merge si acum.
Pune linistit GPL, ca iti scoti banii in mai putin de un an.
In principiu pe orice motor pe benzina se poate monta GPL. In functie de tipul motorului si de tipul instalatiei costul difera insa semnificativ, cel mai bine ar fi sa intrebi la 2-3 montatori.