| Vlad333 a întrebat:

Salutare! Am si eu o mica problema cu reglarea statiei auto. Am un subwoofer Hifonics ts300r de 400 rms legat la o statie Crunch gpx500.2.
In cartea tehnica de la subwoofer specifica de puterea statie ca ar trebui sa fie cu circa 15-20% mai puternia decat subwooferul. Aici intervine problema, statia pe un canal la 4 ohm scoate 75 rms, subwooferul avand 400 rms la 4 ohm, de ce la o putere de doar 75 rms si cu gainul cam la 75% subwooferul are distorsiuni atat de puternice incat imi da impresia ca o sa se arda? Si de ce in punte la 4 ohm unde scoate 250 rms suna la fel ca pe un canal cu 75 rms? Va multumesc frumos pentru raspunsuri si imi cer iertare daca mai e si alt subiect deschis pe tema asta, dar chiar eram pe graba cu reglarea statiei. Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| KovacsB a răspuns:

Poate ca nu subwooferul distorsioneaza ci statia. Subwooferul doar reda ce livreaza statia.
Conteaza enorm daca ai condensator pus chiar langa statie la +si -, precum si grosimea conductorilor care vin de la acumulatorul masinii la statie si de la statie la subwoofer.Aici chiar este bine sa exagerezi.
Statia este mica, asta e clar.
Urechea umana oricum intre un sunet la 10W si unul de 100 W va simti o diferenta de doar doua ori pentru ca percepe logaritmic.