| terry11 a întrebat:

Salutare!
am vazut ca este propusa interzicerea autovehiculelor cu peste 100cp tinerilor de pana la 21 de ani sau incepatorilor in primul an
urmeaza sa dau de permis si am pana in 21 de ani
In cazul asta daca iau o masina cu 180 cai o pot limita in vreun fel la 100? asa cum se limiteaza motocicletele pentru a2?

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu o poti limita din soft, nimeni nu ofera aceste servicii!
S-ar putea totusi pe viitor sa apara chiar speculanti care asta sa faca, dar e nevoie ca acele serviceuri sa fie aprobate RAR, cum acum nu exista lege in acest sens nici societatile care fac chiptuning nu au acreditare in ceea ce cauti tu.

Dar este lege in acest sens? eu nu am auzit de asta, ar fi o initiativa foarte buna si tarziu aparuta, in multe tari din Occident exista astfel de limitari pentru incepatori de foarte multi ani...

Era nevoie de o astfel de lege, pentru ca multi idioti de parinti cumpara odraslelor masini de 400 de CP si aia fac prapad pe sosea!

E nevoie de anumiti pasi, a fi sofer inseamna a avea in primul rand experienta, daca tu ai luat permis ieri cum poti sti sa stapanesti o masina de 300 de CP cu tractiune fata sau spate?

O greseala mare legislativa, de s-ar corecta cu ceea ce ai spus tu mai sus!

Deocamdata este doar o propunere si este posibil sa nu treaca, de ce? pentru ca multi melteni exista in Parlamentul Romaniei si ei si copiii lor si copiii amantelor lor nu vor masini de pana in 100 de CP!

Pana devine lege iti poti cumpara aceasta masina cu 180 de CP fra probleme, conteaza cum vrei tu sa mergi si cu 180 si cu 360 si cu 100 de CP poti face accident daca nu esti atent si nu conduci preventiv si legal!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, nu poti limita o masina
si ala e doar un proiect de lege, ma indoiesc ca va fi votat vreodata.

| ValentinMihai78 a răspuns:

O mașină cu 180 de cai putere nu o limitezi niciodată!
Îți cumperi o mașină care are până la 100 CP.
Ai cursuri de condus defensiv, condus sportiv, experiență de peste 5 ani să ai mașină sport?
Toți tinerii au înnebunit cu acele mașini sport, dar nu sunt în stare să țină drumul drept!
Există țări europene unde un începător este un an de zile sub supraveghere și apoi i se dă carnetul definitiv!