| vasile33 a întrebat:

anul viitor vreau sa iau o masina mai mare, Seat Altea XL sau VW Touran, dupa 2009.
Vreau neaparat benzina, pentru. ca fac cam 10. 000km pe an.E mare bai cu TSI-uirile? sau FSI-urile sunt fiabile? mentionez ca am un buget de aprox4500 euro, si vreau sa tin masina cel putin 5 ani.

Răspuns Câştigător
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut.Cum a explicat si NoTurbinaNogood(o cam exagerat dupa mine), un renault sau un Kia/Hyundai pe benzina sunt mai ok.Personal as merge pe un Megane 3 1. 6MPI, Kia Ceed 1.4/1.6 mpi sau Hyundai i30 1.4/1.6 MPI. Seat si touran sunt cam aceeasi masina pe dedesubt si dupa mine nu sunt rele. Dintre motoarele prezente pe aceste masini as merge pe cel 1. 6MPI, motor ok dar sunt sanse sa consume ulei.De cele FSI/TFSI/TSI as fugii cat pot. Dupa mine sincer, Un Kia ceed benzinar e un best buy in bugetul tau(mentionez ca eu am avut VW bora si acum am Seat exeo, dar nu am probleme cu ele in cei 30. 000km combinati ).

1 răspuns:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"Salutare, vreau o MASINA... VW sau VW?"
Hai sa stabilim niste chichite.
1. VW/Skoda/Seat nu sunt tocmai masini.
2. Inlocuirea dieselului cu benzinara se face pentru un castig in ceea ce priveste simplitatea service-ului si implicit costurile acestuia. Daca tu te arunci in groapa cu 'volzvagin', te pisi pe ea viata simpla cu benzinar.
Un Logan MCV 1.5 dci e mult mai sus decat conservele VW pe benzina.
Iar ca sa fiu pe subiect: am mers cu Skoda Rapid 1.0 TSI si mergea... Are cei ~100cp cu care se lauda, si pare o conserva simpla.
Mai sus de atat nu as merge cu Volzvagin.
Daca intr-adevar esti un copil cu peste 10 clase, ia un Renault sau Ford, ca sunt de 10x masini, fata de chestiile astea supra-branduite, dar facute pe genunchi, si finisate bine exterior.
Chiar si Kia bate VW-ul.