| Soldier92 a întrebat:

As dori sa stiu cum pot duce o masina din Romania in USA, prin ce mijloace, care sunt costurile, si tot ce trebuie in privinta rularii a acesteia acolo. Care sunt pasii de facut. Dau fundahappy

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

TEai gandit de doua ori inainte sa intrebi asta? laughing Cit te costa? Te costa deti cumperi aici 2 msini si nu rapan ce ai tu.Indf ce masina oi avea tu ce sa faci cu masina in state? Nu ai spus ce masina ai, ce intentionezi sa faci cu ea, deci da amanunte.Iti zic asa ca idee, tu vrei sa duci masina din RO in tare masinilor? Pai america e tara masinilor man, masini mai ieftine can america nu cred ca gasesti pe altundeva. Orice masina din america oricare ar fi ea e mai ieftina decat in restul lumii.In sf daca n-ai ce face, ce pot sa zic e ca tu calculezi cit costa.Intai trebuie sa stii de unde vrei so imbarci, ca amsina se duce cu vaporu, Deci o imbarci in RO sau in Olanda. Daca o duci in Olanda trebuie so conduci pana acolo, deci benzina sau motorina ce ai tu cine o duce aia tu trebuie sa stii cit te costa. Apoi trebuie sa intrebi in Olanda cit iti iau aia, din Olanda o duce in NY. apoi din Ny pana unde doresti tu o conduci, deci daca spui cit cosnuma masina ta si unde anume o duci eu iti zic cit te costa.In state nu stiu exact daca trebuie sa platesti vama, asta nu stiu ca nu am mai auzit pe cineva sa aduca masina aici laughing toti cumpara masini de aici si le duc in alte parti.Deci asta trebuie sa intreb eu, sau as putea sa ma uit pe sitele guvernului sa vad ce spune despre adusu unei masini aici.In rest in afara de vama daca ar fi restul nai treaba, aici nu e ca acolo cu euro cu timpenii.Msina daca e buna aia e tot, treci inspecia care costa 25$ sau acum depinde si in ce stat vrei so duci, si taxa de city iar este diferita in fctie de stat de la 8 doalri in Arizona la 1200 i NY sau los angeles.Eu as putea sa intreb dar imi pierd timpul aiurea laughing adica iti zic vezi-ti de treaba, vinde masina acolo tine banii si cand vii aici iti cumperi ce masina doresti, nu te grabi, nu aduce nimic ca raia ta o sa fie pantaloni scurti pe linga ce masini is aici laughing Ce vrei sa afci tu este ceva de genu ma duc in sahara sa le vind la aia nisip laughing deci cam ce crezi as vinde ceva? Deci sfatu meu este sa nu duci nimic din RO altundeva, mai ales in america.Eu locuiesc aici asa ca is satul de masini si stiu despre ce vorbesc.Multi iau masini de aici si le duc in RO, dar vad tu faci invers.Deci spune ce masina ai, ce vrei sa faci cu ea, unde o duci in ce stat, cine o foloseste etc.

3 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Chiar daca discutia e mai veche de pe forum, sper ca te va ajuta cat de cat la ceea ce cauti http://www.paginaloteristilor.ro/forum/showthread.php?t=9833

| lonewulf a răspuns (pentru MihaelaDart):

Daca ai o masina de 50 000 de euro mai zic sa o aduci in SUA. Ca deh, dureaza foarte mult sa vinzi asa ceva in RO. Daca ai o masina pana in 15 000 de euro, vinde-o in RO si in SUA ai la masini pe toate gardurile si mult mai bune

| MihaelaDart a răspuns (pentru lonewulf):

Asa e, dar daca ai o marca de autoturism ceea ce nu se gaseste ori sunt mai putine in SUA, ioc piese de schimb daca ai vreo problema tehnica/accident, astfel de-ar costa foarte mult comanda lor. Trebuie pus si asta in seama, nu numai valoarea masinii.

| relian a răspuns:

Https://www.cbp.gov/trade/basic-import-export/importing-car

uite un link aici, citeste studiaza si vezi daca se merita.Nu stiu,am scris mai devreme ca aici doar mergi nai treaba,insa am uitata ceva si anume ca masinile aduse in america au alte standarde de poluare,adica mai ridicate decat in europa, cel putin asa stiam, iar daca cumva te duci in California, atunci vezi-ti de treaba nu ai nici o sansa aia is nebuni de lega, au norme de te doare mintea, deci masini din import vorbesc.Masina ta este import daca o aduci aici, deci trebuie sa indeplineasca ceva norme de aici.In sf citeste studiaza, eu iti spun sincer ce vrei tu sa faci este cheltuiala fara rost.Ai ceva masina antica din aia care valoareaza milioane? Atunci aia e alta poveste, sau stiu si eu masina de cateva milioane de dolari, iar e alta poveste, dar nu ai tu asa ceva ca nu intrebai pe aici :)) Spune ce faci in state? Te muti aici sau cum?

| Soldier92 explică (pentru relian):

Cu respect! Pai, ca sa incep de la inceput, toata treaba sta cam asa. Am aplicat pentru VIZA, si in mai astept rezultatul, si vreau dinainte sa am asa niste idei, sa imi fac niste calcule.
Masina care o detin este un bmw e46 motor 2.0 Benzina, cu absolut tot ce imi trebuie pe el, si nu as vrea sa ma despart de ea, parca e " una cu mine" daca intelegeti, oricum nu asta ar fi problema. Am inteles ca acolo imi trebuie neaparat masina personala cu care trebuie sa merg la munca. Am sa zicem o " cunostinta" care mi-a spus ca poate sa ma gazduiasca acolo, doar ca trebuie sa vorbeasca cu un prieten care are o firma sa ma aduca prin intermediul lor. El locuieste in Washington county Maryland. I-am spus ca am aplicat pentru loterie si mi-a zis sa astept rezultatul, insa acum iarasi e problema ca el a spus ca ma ajuta, si ajutorul meu ar fi evident si AOS. De aceea eu am stat si m-am gandit ca pana eu ajung sa strang bani sa imi cumpar de acolo, poate ies mult mai ieftin sa imi duc propria masina acolo. Eu muncesc in tara aici, dar daca raman asa voi stagna mereu... puteti sa imi dati add pe email, sau skype ( Id : adyux_neddy la ambele) si va explic mai detaliat ce vreau happy. Astept sa ma contactacti. O zi frumoasa va doresc.

| relian a răspuns (pentru Soldier92):

Adresa aia de email e pe ce yahoo sau msn sau care? Nu stiu ce model de bmw aste ala ce spui tu, nu am auzit de masinile alea e46, cunosc doar seria 3 sria 5 si 7 plus X-uri la bmw.Astea ce spui tu acolo e-uri nu stiu pe aici nu is asa ceva, sau cel putin eu nu am vazut.Mai sunt Z si or mai fi dar e chiar nu am vazut, sincer nici nu am auzit.Referitor la ce spui tu cu viza si sa vii aici nu prea am inteles, dar din ce spui vrei sa vii prin cineva, adica ala sa te ajute sa te aduca. Daca poate nici o problema.Acum ca ai jucat la loteria aia nu trebuie sa astepti nimic, aia n-are a face daca el tear chema. Daca el are firma si te cheama cumva prin firma lui, vei avea o viza de munca, deci cam greu sa ai acte aici cu o astfel de viza, dar atitta timp cit ai de lucru nai treaba.Deci spune-i sa nu o mai abureasca si sa te chema, ce sa mai astepti rezultat, nu ai de ce. Loteria aia daca sa zic cistigi stai linistit ca nu pleci asa rapid, apoi poate sa nici nu-ti dea viza. Apoi pana sa faca el acte sa te cheme deja mai sunt 2-3 luni si ar trebuie sa afiseze rezultate la loterie.In afara de asta poti juca la loteria aia chiar daca esti aici, sau poti sa iti faci actele daca cistigi si de aici nu trebuie neaparat sa fii in ro.Nu stiu cine e cunostinta ta sau ce face, dar daca te poate chema s-o faca, nu sta tu in baza ca o sa cistigi la loteria vizelor.Si daca o sa ramai in Washington nai treaba nu-ti trebuie masina.Msina sigur iti trebuie in sud unde is distante f mari, orase f intinese etc.Cu masina e bataie de c ap, plus bani cheltuiti, dar na faci cum crezi.

| Soldier92 explică (pentru relian):

V'am trimis cerere pe Facebook. Check