| AndrP a întrebat:

Aș vrea să-mi pun xenon pe mașină însă nu știu dacă este așa folositor.
Gen, chiar mă ajută să văd mult mai clar și pe o distantă mai mare?
Merită update-ul de la halogen la xenon?
Ca fapt divers am un Audi A4 2004.

Răspuns Apreciat de Editori
| OldSoul a răspuns:

Depinde despre ce tip de xenon vorbim.
Daca vorbim de xenon aftermarket, vorbim de 200-300 de lei investitie, si riscul sa ramai fara talon.
Daca vorbim de retrofit la xenon de fabrica, vorbim de aproximativ 800-1000 lei investitie.
Iar daca vorbim de bixenon, vorbim de 1200lei investitie.
In ultimele doua cazuri se adauga pretul unei bari cu spalatoare de faruri.
(Preturile oferite sunt informative, si se bazeaza pe piese din dezmembrari).

Nu pot sa zic daca merita sau nu modificarea, depinde de modul in care vad farurile tale in momentul actual.
Exista modalitati mai "comode" acele becuri cu plus de vizibilitate (Osram Night Breaker, Philip Xtreme Vision etc) iti recomand sa incerci cu acest gen de becuri pentru prima data, eventual o reglare corespunzatoare a farurilor, si o inspectie a lupelor.

In general, daca farurile sunt reglate corect si lupele sunt intr-o stare buna, nu ar merita sa faci acest gen de modificare.

Sincer, costurile sunt destul de ridicate daca vrei sa faci totul ca la carte, asta insemnd legal, desigur poti monta si kit-ul aftermarket care nu costa foarte mult, insa eu nu recomand asa ceva, deoarece pot aparea alte probleme de natura electrica, dar mai ales poti atrage penalizari daca esti prins in trafic cu acest gen de Xenon.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Presupun, ca, fiind sofer, stii ca orice modificare neomologata la sistemul de iluminare atrage suspendarea talonului. Sa investesti atatia bani intr-o masina veche de 14 ani sa ii pui xenon omologat chiar nu cred ca merita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

''dau cu flashuri că am xenon''
pune-ți că e de șmecheri

| Heavenonearth a răspuns:

Dacă modelul tău de maşina poate să aibă faruri cu xenon şi RAR te trece, poţi. Dacă nu, nu poţi şi RAR-ul te pică, inclusiv poliţia va lua numerele de inmatriculate şi talonul maşinii, plus amendă.

| relian a răspuns (pentru Heavenonearth):

Unde scrie pe actul masinii ce tipuri de faruri ai tu? Cum poti sa afirmi balarii de astea? Atata timp cat in acte nu scrie, cum poate politia sa stie ce faruri a avut masina aia? Te pomeni ca politia asta face opreste masini si cauta toate piesele sa vada ce a avut masina din fabrica sau n-a avut laughing e bun, vezi si ce presuri pui inauntru, sa pui exact cea avut masina atfel iti ia numerele laughing