| GabiiTssu a întrebat:

Salutare!
Astazi "cica" am depasit o masina pe o line continua dar de fapt nu a fost asa si dupa domnisoara politist a dat-o la intors ca de fapt avusesem mai multa viteza decat cea indicata de indicator. Nu a vrut sa imi spuna cata amenda mi-a pus si dupa ce am plecat de la sectie ma suna dar de unde sa aiba numarul meu?
Nici nu stiu daca amenda e contraventionala sau penala.dar penala nu prea are cum sa fie pentru ca nu are cum, nu am facut accident sau ceva de genul acesta.
A vrut sa imi ia permisul pe o perioada de 30 de zile, dar dandu-mi si o dovada ca pot circula 15 zile incepand cu ziua de astazi, se uita intr-un mod ciudat ..parca sa-mi transmita ceva si mi-am dat seama. vrea bani si a facut in asa fel sa ma faca de bani ..eu spunandu-i ca doar daca ma duc in oras la o distanta de 80 km pot scoate niste bani si am luat actele la mine.
Cum m-ati sfatui voi?

6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

In ce privinta sa te sfatuim? Sa iti spunem cati bani sa ii dai politistei?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din ce spui, asa alambicat cum o faci, se intelege ca nu ti-a facut nimic pana in prezent, respectiv nu ti-a facut proces verbal de contraventie si nici nu ti-a retinut permisul de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce.
Banuiesc ca intrebi daca sa dai ori nu mita si te intreb pentru ce? Din ce spui n-ai comis vreo fapta contraventionala, asa ca nu vad ce ti-ar face si nici nu te sfatuiesc sa dai mita, s-ar putea sa pici mult mai rau.
Pot face 2 ipoteze: respectiva a incercat sa te determine sa dai mita sau a incercat sa vada daca dai si sa te denunte pentru asta.

| express11 a răspuns:

Nu inteleg ce spui.in primul rand amenda se da cu proces verbal semnat de tine.te-a sunat pentru ce? ai nr ei de telefon? de fapt apelul? du-te la comandant in audienta, si-i arati nr ei de pe telefon.

| express11 a răspuns:

Deci ti-a luat permisul daca ti-a dat dovada.in final ce vrei sa intrebi?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu am inteles nimic din ce ai scris acolo. Procesul verbal se face pe loc in monentul in care esti oprit in trafic, nu la sectie nu te suna pe telefon. Nici macar tu nu stii ce zici

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca n-ai gresit cu nimic, vezi-ti de treaba. Daca iti trimite o amenda acasa prin posta (faza cu telefonul e de pe alta planeta), te duci imediat si depui contestatie; daca nu exista semnatura ta pe P-V, si nici vreo dovada ca ai depasit limita de viteza sau ai depasit pe linia continua, nu ar trebui sa aiba sanse amenda sa ramana valabila.
Eventual, daca apare un P-V semnat de martor, facut dupa ce ai plecat tu de acolo, daca mergi in instanta cu contestatia sigur o sa dea ei inapoi, pentru ca martorul trebuie oprit si pus sa semneze cat timp esti si tu de fata, iar daca aduce un martor cu care tu n-ai dat ochii niciodata, ala risca sa ajunga si pe la bulau pentru fals.