Nu se va intampla nimic cu masina.
Cand mai intalnesti astfel de potiuni cu gheata si zapada (nu neaparat la coborare cat mai ales in linie dreapta) foloseste frana de motor, frana clasica nu ajuta ba din contra te duci pe derdelus ca si cum ai avea sanie
Puteai folosi frana de motor in treapta 1 sau 2, depinde de inclinatie.
Fara a folosi frana.
Hm, nu le ai cu masinile!
Sincer,nu le am așa tare, sunt începător.
Dar n-am vz sa se aprindă sau ceva gen, nu prea le am cu mașinile.
Abs nu aprinde nimic, doar nu lasa rotile sa se blocheze sa nu te duci ca sania
Normal, o strici, du o in service auto sa o vada ei, ai cauciucuri de iarna? Sau circuli ca nebunul cu alea de vara pe gheață, normal ca daca ai anvelope de vara iarna patineaza masina ca dracu.
Eram pe un drum de țară, neasfaltat,doar pământ, și foarte rar circulat, puteai sa ai cauciucuri de care vrei, pe gheața ce este, te duci și cu frână?
Nu se strica nimic, masinile nu-s din hartie.
Sfaturile alea cu "sa nu franezi prea mult" si "sa nu tii piciorul pe ambreiaj" sunt de pe vremea Daciei 1300, cand piesele se mai stricau si stand pe raft, in magazin.
Apasa pe pedale linistit, ca daca mergi dupa regulile unora, stai cu morcovul in cr mereu, ca sa economisesti o saptamana in plus intre reviziile pe care oricum trebuie sa le faci.
Sacadatul pe care l-ai auzit e ABS-ul, si nu se strica, ci dimpotriva. Se strica la masinile la care nu prea intra in functiune, mai ales daca soferii "uita" sa schimbe toate lichidele la 24-60 de luni.