Expirarea RCA-ului nu te afecteaza cu absolut nimic, in transcrierea masinii. Oricum trebuie sa faci RCA pe numele tau.
Procedura e cam asa: mergi la primarie sa o inscrii la impozit, vizezi fisa de inmatriculare, platesti taxa de inmatriculare de 60 de lei.
Faci programare la serviciul de inmatriculari de pe raza judetului/sectorului tau.
Platesti la CEC o taxa de 37 de lei pentru certificatul de inmatriculare.
Soliciti de la ANAF, pe numele tau, depunand copii dupa actele masinii, o adeverinta care confirma nerecuperarea taxei auto (daca nu a fost platita sau a fost recuperata, trebuie sa platesti timbrul de mediu).
Inchei o polita RCA pe 6/12 luni pe numele tau, cu datele masinii, in vederea inmatricularii (care e valabila doar dupa ce treci masina pe numele tau).
Mergi la un birou de acte auto pentru a-ti mai da un formular de cerere pentru inmatriculare, si cu ocazia asta te consulti putin cu ei, se uita in acte sa ai tot.
Mergi la inmatriculari cand iti vine randul, predai toate actele masinii, chitantele de mai sus, copie dupa RCA, copie dupa buletinul fostului proprietar, situatia fiscala, adeverinta ANAF, 40 de lei pentru placutele de inmatriculare, si inca 40 daca vrei sa fie preferentiale.
Primesti numerele si o parte din acte in aceeasi zi, sau a 2-a zi daca e spre sfarsitul programului, iar in cateva zile vine si certificatul prin posta. Vei avea dovada pentru circulatie, pana vine postasul.
Nu uita sa faci rovinieta din nou, cand schimbi numerele.
Daca vrei doar sa circuli in continuare cu actele fostului proprietar, poti reinnoi polita RCA la orice firma de asigurari, cu certificatul masinii, si asigurarea veche. Atentie insa, daca pe certificatul de inmatriculare s-a mentionat instrainarea, mai ai dreptul de a circula fix 30 de zile de la data instrainarii, apoi primesti o amenda nasoala, si ti se retrage certificatul, si numerele, daca nu ma insel.
Iar la primarie te sfatuiesc sa o inscrii cat mai repede, ca e nasol si acolo daca intarzii mult. O treci la impozit, dar vizezi fisa de inmatriculare doar in luna in care vei merge la inmatriculari. Daca o inmatriculezi in noiembrie, viza de pe fisa de inmatriculare trebuie sa fie tot din noiembrie, daca e octombrie sau mai veche vei fi respins, si trebuie sa faci alta fisa.
Multumesc frumos pentru raspuns. Am fost la primarie in Pitesti si am trecut-o la impozit, am primit doar avertisment pentru depasirea termenului de 30 zile. Taxa de 37 de lei pentru certificatul de inmatriculare nu am putut sa o platesc la CEC si m-am dus la biroul de inmatriculari auto al Politiei.
Legal trebuie sa dai de proprietarul din talon pentru a face o noua asigurare. Acesta insa va fi valabila pana in momentul in care inscrii tu masina moment in care trebuie sa faci alt RCA pe numele tau
Multumesc frumos pentru raspuns!