Da, se poate, conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 24.(1)Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate pot depune o cerere privind radierea din circulaţie, al cărei model este prevăzut în anexă, dacă fac dovada depunerii acestora într-un spaţiu adecvat.
ART. 25.(1)Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).
(2)În cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua în baza unei declaraţii pe propria răspundere a titularului înmatriculării ori a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice."
Cei de la primărie spune că indiferent că e în uz sau nu, e un bun pe care-l deții, și de aceea trebuie să plătești impozit pe el.
Asta am înțeles că e problema generală care apare la metoda "deținerii unui spațiu propriu de depozitare al mașinii"
Nu este adevarat ce spun, radierea este valabila si legala daca depozitezi masina la tine, asa cum se prevede in ordinul citat. Si radierea nu se face la primarie ci la Serviciul de inmatriculari.
Daca mai spun asta sa citeasca prevederile indicate.
Cat priveste impozitul pe masina nu trebuie sa-l mai platesti dupa ce ai radiat masina. Doar daca nu o radiezi trebuie sa platesti impozitul, chiar daca nu mai circuli cu ea pe drumurile publice.
Exista si varianta asta
cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, însoţită de copia unui document care atestă deţinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
Am curte mare, nu-i problemă in punctul ăsta de vedere, însă pe diferite forumuri se spune adesea că funcționarii publici de la primării n-au vrut să le ia în calcul această variantă - ei luând în calcul doar acea foaie de la remat.
anonim_4396 întreabă: