| eu20111996 a întrebat:

Salutare ..Credeti ca o motocicleta este mai periculoasa decat o masina? Eu unul sunt de parere ca o masina poate sa fie mult mai nesigura decat un motor.Astept pareri de la cunoscatori

6 răspunsuri:
| RB26DETT a răspuns:

Intr-adevar, cu o motocicleta poti evita un accident daca nu ai viteza prea mare dar am vazut multe multe accidente unde un motociclist pur si simplu se oprea la semafor si era izbit de o masina, uneori lipit de masina din fata sau aruncat in aer, daca esti intr-o masina si te izbeste cineva nu simti mare lucru adica stai sa-ti explic mai pe romaneste laughing
motocicleta, stanga gol, dreapta gol, spate gol, fata gol
masina stanga usa, dreapta usa, fata botul masinii, spate spatele masinii
masina este impartita pe zone, zonele ce se deformeaza si cusca unde stau pasagerii care nu se deformeazawinking [ca vezi masini izbite de tir-uri sau care derapeaza si ajung rupte in 2 din cauza vitezei si faptul ca au rupt un dita mai copacul asta-i alta chestie, asa simplu poti lua copacul in brate si de pe motocicleta, iti iese unul in cale, reactionezi, poti intra in alta masina, pierzi controlul, faci putin break dance pe asfalt pana te opresti si in functie de noroc si de echipament poate scapi ieftin sau nu, eu prefer sa fiu inconjurat de metal, sa port o centura de siguranta atunci cand vine vorba de un accidentwinking
Ai dreptate, oarecum ca o masina poate fi mai nesigura, ai sarit in apa si masina se scufunda, nu poti deschide usile, daca ai geamuri electrice si nu functioneaza esti cam dus, poate sa spargi vreun geam daca ai cu ce si ai scapat, altceva, prapastia care nu te iarta in cazul in care derapezi, de pe o motocicleta in functie de viteza ai putea sari sau mai stiu eu ce tongue oricum, faza cu prapastia e naspa in ambele situatii laughing
Eu prefer masina, 4 roti in loc de 2, centuri de siguranta si airbag-uri, abs, esp, cauciucuri de iarna, nu ma ploua nu ma ninge si pot lua cu mine mai multi oameni tongue laughing

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum sa fie motorul mai sigur? lol

care e logica ta?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Masina e mult mai sigura, cel putin in cazul meu. Din 2011 am luat permisul si am condus doar harburi de care ma cam durea in 14, daca vedeam pe unul ca greseste nu ma sinchiseam sa-l evit prea cu viata. Si totusi n-am luat decat un biciclist pe sus, si au mai ajuns ceva pietoni tarani cu mainile pe capota. Daca eram pe motor, strangeam din buci la toate colturile, poate taximetristii care s-au dat pe contrasens ca sa nu intru in ei m-ar fi omorat, ca nici nu m-ar fi observat.

| OldSoul a răspuns:

Masina este mult mai sigura, are 4 roti deci stabilitate mult mai mare fata de o motocicleta, masinile fiind mai mari in cazul unui accident ai mult mai mari sanse sa scapi intreg, in timp ce daca esti pe motocicleta e de ajuns un mic inpact si iti iei zborul, si nu in ultimul rand masinile au diferite sisteme de siguranta pe care motocicletele nu le au, aici ma refer la airbag.
Acum desigur daca compari o masina si o motocicleta care merg cu 300km/h e normal ca mori sigur indiferent ce conduci.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Romania este ca un teren minat pentru motociclisti, este plina de gropi. Noaptea risti sa-ti rupi gatul fara sa-ti dai seama.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca esti cu masina si uiti sa dai prioritate unui motocilist care vine din stanga cu viteza, il vezi cum zboara 30 de metri.
Daca era cu masina si avea centura, tu ajungeai la spital si el nu patea nimic.