| Catalion a întrebat:

Salutare! Daca janta unei biciclete nu e centrata la milimetru, adica in unele locuri bate putin spre stanga/dreapta, afecteaza performanta pedalarii? Se pedaleaza mai greu? Nu e o diferenta nici de jumatate de cm, dar nu cred ca am cum sa fac totul la mm, ca sa fie fix. Stiu ce spite sa strang si ce spite sa mai desfac, am si stand de centrare care ma ajuta mult, dar ma intreb daca stie cineva mai multe.

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

Ai avea o vibratie in cadru, fortezi rulmenții, axul roții și altele de genul ăsta. Nu e vital dar de ce n-ai centra-o corect?

| cfrtobias a răspuns (pentru sierra1):

Poate s-a plictisit laughing si sa scape de lucru

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Nu e chiar așa. Spițele preiau mult din solicitarea jantelor. Și cauciucurile o fac, căci se deformeaza mereu la atingerea solului, și atunci 1 mm bătaie la janta e nesemnificativ, mai ales la cauciucuri groase. Daca ar fi, atunci gropile serioase ar da bătăi de cap, ar produce daune

| sierra1 a răspuns (pentru cristi202):

"Nu e o diferenta nici de jumatate de cm" - zice omul!

hai să zicem 4 cm! enorm - dacă ții la poponețul tău, il pui pe 0

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu afectează deloc. Am mers și cu roata foarte descentrata și nu a afectat pedalarea. Singura problema a descentrării rotilor e in cazul frinelor pe saboți (V-brake), atunci e afectata performanta frinelor.