| lupumihaita a întrebat:

Salutare grup, Cum pot îmbunătăți iluminarea la o Skoda Octavia din 2012, având în vedere utilizarea becurilor H7 (55W) și H1? Îmi doresc o lumină mai intensă, dar care să nu afecteze instalația electrică sau să suprasolicite farurile, ma gandeam sa trec la 100w insa nu vreau sa risc o eventuala deteriorare a sistemului de iluminat. Am observat unele opțiuni de becuri LED cu ventilator integrat, însă acestea necesită modificări la locul de montaj. Ce soluții utilizați pe mașinile voastre și ce ați recomanda pentru o performanță optimă, fără riscuri pentru sistemul electric?

Multumesc,

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Becurile de 100W prajesc instalatia.
Ledurile au efect foarte bun daca ai faruri cu lupe, altfel nu prea merita.
Cea mai ok varianta ar fi sa iei de pe o alta masina tot sistemul xenon (module, faruri, bloc lumini, senzori suspensie, spalatoare de faruri), sa faci conversia si bineinteles sa activezi functia xenon in setarile masinii (cu tester), ca sa foloseasca reglajul dinamic si sa nu dea eroare de bec ars.

| Javva a răspuns:

Eu zic ca becurile LED sunt cea mai buna investitie pentru masina ta daca mergi la un tinichigiu priceput, farurile xenon sunt foarte scumpe si investitia in sine nu merita deoarece au o durata de viata mai mica, e posibil sa-ti faca figuri iarna si bat precum niste halogene singura diferenta fiind aceea ca lumina e alba in loc de galbena.