| Deppx3 a întrebat:

Salutare!
Mă bate gândul să fac rate la o mașină, maxim 4.000-5.000 de euro, ceva simplu și sa am bază ca ma duce și aduce înapoi, stau in afara orașului cu vreo 30 de min deci ar cam fi necesar, ce spuneți? Se merită o rată la prețul ăsta?
Întreb pentru ca vreau să știu la ce să mă aștept și să mai învăț din experiențele altora, vă mulțumesc happy

Răspuns Câştigător
| Ionut2025Tz a răspuns:

Sfatul meu e sa nu faci rate pentru a cumpara o masina.
Masina presupune si alte cheltuieli (asigurare, impozit, combustibil, mentenanta) crezi ca iti poti permite sa platesti rata si restul cheltuielilor?
La 5000 de euro nu vei gasi masini fiabile SH. Daca vrei o masina pe care sa ai baza cumpara una cu cutie de viteze manuala, aspiratie naturala, preferabil benzina combinata cu GPL, nu mai veche de 5 ani, cu revizia facuta la reprezentanta la timp, dar acelea te vor costa mai mult de bugetul tau propus.
Alternativa este un miniscoter, face exact acelasi lucru insa fara confortul de a fi protejat de vremea de afara.
Ultimele sfaturi, cumpara cu creierul nu cu inima, gandeste-te cel putin cateva saptamani inainte de a face o alegere care sa iti impacteze venitul total lunar, daca nu iti permiti sa cumperi cu banii tai un lucru inseamna ca acel lucru e prea scump pentru tine si nu il poti intretine, mai ales un lucru care se depreciaza in timp precum o masina.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Niciodată nu merita sa faci rata pentru o mașină sh. Mereu e pericolul sa ramai cu rata și fără mașina.

| Frank51 a răspuns:

Un credit de 5000 euro are o rată de 600 de lei, eu zic că poți achita rata asta din orice salariu. Asigură-te că mașina este bună tehnic.

| Furnicuta000 a răspuns:

In alte tari oamenii isi cumpara masini doar in rate. Dar vezi sa nu fie dobanda prea mare. In niciun caz sa nu faci imprumuturi la ifn-urile alea pentru ca platesti inapoi exagerat de mult.
Daca iti trebuie masina si nu ai toti banii nu e nicio rusine sa o iei in rate