Calculezi taxa aici, cu emisiile copiate de pe www.mobile.ro
https://static.anaf.ro/static/.../calculator_taxe/taxa_timbru_2015.htm
E mult mai complitata si mai costisitoare inmatricularea unei masini, decat transcrierea uneia deja inmatriculata in RO.
Pe langa timbrul de mediu, trebuie sa mai pui deoparte vreo 300e pentru omologare RAR, taxa inmatriculare, taxa certificat, taxa numere si asigurare.
Https://static.anaf.ro/......_2015.html
Si apropo de taxa, nu emisiile afecteaza cel mai mult costul, ci capacitatea motorului, anul de fabricatie si combustibilul.
Cele mai scumpe sunt masinile mai noi de 13 ani, pe motorina, cu norma de poluare mica (E2-3).
Stiam si eu site-ul dar de unde iau eu emisia de carbon sau cum ii se spunde Co2? Eu intreb pa cei care stiu cu adevarat care au inscris masini sau au auzit de la prieteni etc... Sa stiu si eu cam cat m-ar costa in medie!
Eu am imatriculat o masina din 1998, motor 1, 8, taxa o avea platita, Identificare la Rar, numere preferentiale, am platit 800 lei total. Cu taxa platita, nu am platito eu. Oricum taxa in medie este intre 300-500 Euro. Mai mult nu are rost, sa te complici.
Intri pe mobile.de, cauți o mașină a identica cu cea le care o vrei tu și scrie pe site emisiile.