Pai nu te putem ajuta asa din taste, trebuie dusa la service (multimarca) bratele/bucsele se verifica pentru joc, pentru amortizoare exista un aparat special asemanator cu dinamometrul (asemanator am zis nu sariti in cap!).
Poti sa ai arcuri rupte, bucse uzate, amortizoare praf...desi eu nu cred ca toate sunt duse asa deodata.
Pe de alta parte daca masina trage usor in dreapta la viteze de peste 80 km/h mai ales pe curbe inseamna ca sunt uzate bratele bine bucsele acestora.
Pe fata ai de schimbat cam asa daca asta constata si mecanicul, bratele (posibil sa vina cu totul, nu stiu ce model ai), capete bara, amortizoare, arcuri (doar daca este cazul), flanse amortiozare, bielete altiruliu, pe spate ai de verificat amortizoarele si arcurile.
Orice schimbare ai de facut te asiguri apoi ca refaci geometria, indicat este sa se faca 3D computerizat, bine nici nu se mai gaseste altfel decat computerizat. Oricum dupa ce vei schimba chiar si jumatate din cele pe care le-am scris eu, masina va merge ca noua
Te duci la un service sa iti faca o constatare si iti vor spune exact ce trebuie schimbat.
Nu trebuie sa schimbi toată direcția, in general zgomotul cel mai deranjant ( produs la fiecare denivelare mica ) este 75% al bieletelor antiruliu. Du mașina la un service pentru o constatare amănunțită și așa vei afla răspunsul dorit, Bafta și multă sănătate.
rudyC întreabă: