Daca tot l-ai cumparat, cel mai bine ar fi sa ii calculezi chiar tu consumul.
Faci plinul, notezi km, notezi fiecare alimentare pana la urmatorul plin, vezi cat ai alimentat de la un plin la altul si cati km ai parcurs. Cu o simpla impartire afli consumul exact al masinii tale, nu impresiile unora sau estimarile producatorului.
Cu cat sunt mai multi kilometri, cu atat calculul va fi mai exact.
Daca stii sa conduci cu cap, maxim 6 in afara si vreo 8-9 in oras. Ideal ar fi sa il treci pe gaz, mai ales daca mergi mai mult.
Nu detin si nici nu am detinut cielo, dar am auzit povesti de groaza legate de consum... peste 12-14 in localitate
Salut!
In primul rand eu stiam ca motorul la cielo e de 1.5 8v dar ma rog.
Un cielo are un consum median pe exterior de 6-7.5% la o viteza constanta de 90-100km/h,in caz contrar daca o pisti mai mult de 110 km/h va papa mai mult de 8%, dar nu prea ai sanse cu un cielo din 96 sa mergi mai tare de 150, 160 deci te lasi pagubasi la o viteza pentru un consum bun.
Pe interiorul orasului consumu va creste de la 9% pana pe la 15% cu aproximatie, acum depinde de cat de aglomerat e in acel oras.
Sper ca te-am ajutat, bafta!
In principiu consumul urban ar fi de 8-9 in fuctie de teafic etc, extraurban 6, 5
Revin, cielo nu are motor nici de 1.4 nici de 1.5 este un motor cam de 1.5 asta vezi si in cartea de identitate, cit despre consum si cartea tehnica nu se leaga, consumul e mult mai mare ca in carte. Ti-am spus mai sus consumul dar totul e influentat de stilul de condus, de exemplu eu cind merg sportiv cu masina mea ating un consum de 18 in oras, daca merg pensionar nu depasesc 11 diferenta e in stilul de condus...
Nike20 întreabă: