Depinde ce cauti tu de fapt.
Daca doresti sa se asigure doar de transport, cei de la Romfour sunt suficienti de cunoscuti, desi intre noi fie vorba, cica mai fac daune la masini, oricum ei au asigurare pe transport, deci daca poti demonstra ca masina nu avea respectiva dauna, o sa-ti recuperezi banii.
Daca doresti o persoana care sa-ti testeze masina si sa ti-o aduca in tara, se gasesc persoane doritoare contra cost.
Dar daca ceea ce cauti tu, e o persoana care sa-ti aduca masina dorita de tine, si sa-ti garanteze ca este buna... E cam greu.
Ca si in Germania, masinile tot de la oameni le cumperi, deci si aia pot omite anumite detalii. Daca o mai iei si de la vreun turc... Garantie 0
Vezi tu, masinile din Germania nu sunt asa cum crezi tu.
Multi au impresia ca daca pun 500-1000e peste pretul masinilor similare din tara de la noi, vor gasi o masina mult mai buna, in realitate... Nu e chiar asa.
Daca vrei o masina perfecta, sau aproape perfecta, trebuie sa scoti cateva mii bune in plus.
Tuturor care vor o masina buna, le recomand sa faca o comparatie, sa vada cat costa o masina in tara, si cat costa o masina identica in afara, daca cea din tara e mult mai ieftina, ei bine... Ori iti asumi riscuri si o iei din tara, ori scoti bani buni in plus din buzunar
O alta idee poate fi sa cauti pe cineva care are firma si poate cumpara masini de la auto1, sa te intelegi cu el, sa-ti caute masina pe care o vrei si sa ti-o aduca contra cost.
Acum desigur, nici la alea nu e garantat ca sunt prezentate corespunzator, dar per total, oricum sunt putintel mai bine verificate decat masinile care sunt puse la vanzare pe site-uri de genul mobile, e-bay, etc. Cel putin alea vandute de fireme.
Iar in cazul in care se dovedeste ca masina are o defectiune, poti sa-ti mai recuperezi ceva din bani.
Dar asta doar daca descoperi problema cand a ajuns masina (daca ai cum sa o testezi, desigur) sau undeva in maxim 15 zile.
Dar asta doar cand e vorba de defecte ce nu tin de cele "consumabile" si doar daca se poate demonstra printr-o factura/constatare de la service, iar banii aia, nu ti-i dau inapoi direct, ci ti ofera ca o reducere din pretul de achizitie a unei alte viitoare masini, cu alte cuvinte, pentru asta trebuie sa te intelegi cu cel care-ti comanda masina.
Unchiul meu aducea masini bune nu era samsar. Le vindea cu 500 - 1000€ km reali. Acum e in Germania, nu stiu daca iti convine sa mergi pana acolo dupa masina daca e...
Daca nu cunosti personal persoana care vinde masina, nu cumpara!
Fiindca "persoane de incredere" iti poti fii recomandata de samsari si smecheri, ca doar impart profitul cu prietenul care te inseala, deci au tot interesul sa ti-l prezinte ca "de incredere".
Da stiu. ziceam sa fie ceva o firma de incredere..sa imi aduca o masina
Daca vrei firma de incredere, atunci te duci la dealer de masini, ca-i obligat sa-ti dea garantie, si nu risti sa cumperi 2 bmw-uri sudate la mijloc, cum fac multi smecheri care aduc jumatati si piese de masini de prin accidente si le sudeaza in Romania, percepand bani ca masini intregi dar ieftine si bune.
Ia uite aici:
https://autolatest.ro/......e-reparat/
https://www.mesajul.ro/......sini-foto/