Ca șofer începător legea nu-ți dă voie să faci greșeli de circulație. Chiar dacă ai atins o mașină în parcare trebuie să faci tot posibilul să contactezi proprietarul autoturismului și să îi plătești despăgubiri.
Trebuie să fii mai atent, să circuli așa cum spune legea: până la un an vechime se circulă cu o viteză mai mică peste tot: și în localități, și în afara acestora ( despre asta scrie în codul rutier care trebuie să îți fi rămas proaspăt în minte). După lege tu trebuie să circuli cu o viteză mai mică de 50 km/oră în localități, tocmai ca să poți avea timp să vezi toate semnele de circulație care apar la o intersecție, și să ai și timp să te incadrezi pe banda de mers. Odată ajuns in intersecție nu mai ai voie să circuli cu spatele. Mergi înainte pe banda care te-ai încadrat, faci un ocol și ajungi din nou în acea intersecție (dacă nu mai exista un alt traseu) și te incadrezi pe banda de care ai nevoie. Așa te înveți. Dar cu spatele nu mai dai.
De ce luati voi curbele asa de strans ca trebuie sa intrati pe alta banda?
Si eu am avut problemele tale. Mi-am dat seama ca nu voi fi un bun sofer si am renuntat. Acum nu mai am batai de cap. Fa-ti o analiza serioasa, verifica-ti capacitatile si vezi daca esti capabil sa conduci o masina. Alfel... omori oameni nevinovati. Pentru ce? Doar pentru mandria de a avea carnet? Zau ca nu merita.
Mimi26567 întreabă: