| krewooo a întrebat:

Pe data de 19 iulie, 2016, am picat orasul ( sala am luat-o din prima). O nelamurire pe care as dori sa o clarific este : perioada pentru reprogramare ( a II-a oara ) la oras, este peste 16 zile de la data in care am picat? sau de urmatoarea zi incolo? ( ex: am picat in 19; deci 19 e prima zi din cele saisprezece SAU se considera prima zi, din 20 incolo?)
O alta chestiune pe care as dori sa mi-o impartasiti este : cam peste cat timp te reprogrameaza daca dai a doua oara? tot ca la inceput peste o saptamana? doua? trei? ( sunt din Bihor, daca se pricepe cineva din aceasta zona cu aceste aspecte! )
Multumesc mult mult!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vei fi reprogramat in functie de locurile disponibile. Aceasta poate insemna imediat dupa trecerea termenului prevazut sau mai tarziu.
Nu exista taxa de urgenta si nici nu te reprogrameaza in functie de ce-ai facut inainte.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te poti reprograma de pe acum, doar ca nu vei fi programat mai repede de 15 zile calendaristice, in fapt 17 zile, deoarece nu se ia in calcul ziua cand incepe termenul si ziua cand se sfarseste. De asemenea mai trebuie sa faci cel putin 6 ore de conducere.
Conform Ordinului MAI nr.268/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(3) Candidaţii declaraţi «respins» la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin 6 ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată. Modelul dovezii este prevăzut în anexa nr. 9."

| krewooo explică (pentru Ioandelasal):

Deci sa inteleg. trebuie sa astept 15 zile ( fara data de 19 iulie cand am picat; deci asta inseamna in 3 august ). Bun. Orele suplimentare le-am facut, dovada e inca la scoala, urmand ca pe data de 2 august sa merg sa mi-o scot si totodata sa platesc taxa pentru examinare de 6 lei. Asa!
Dar tot raman in dubii, referitor la cat timp o sa mai dureze pana sau dau orasul dupa reprogramare... aia imi este mie. ca eu inca sunt in perioada asta de stagnare de 15 zile, si dupa reprogramare nu as mai vrea sa stau inca vreo 2 sau 3 saptamani.
PS: 1)exista ceva taxa de urgenta pentru a fi programat mai repede?
2)Ma va reprograma in functie si de antecedente? ( gen daca am picat sala de mai multe ori, ma baga mai tarziu. sau daca am mai picat orasul.- fapte care nu s-au intamplat, decat sa pic pentru prima data orasul - )
Multumesc mult inca odata!

| Ioandelasal a răspuns (pentru krewooo):

Vei fi reprogramat in functie de locurile disponibile. Aceasta poate insemna imediat dupa trecerea termenului prevazut sau mai tarziu.
Nu exista taxa de urgenta si nici nu te reprogrameaza in functie de ce-ai facut inainte.