| eu012345 a întrebat:

Salutare. Sa ma lamureasca si pe mine un priceput:
1.Ce este xenonul (farurile cu xenon) si care sunt avantajele acestor faruri comparativ cu cele normale, cu halogen?
2.Se poate pune/monta si la scutere?
3.Cate tipuri de xenoane sunt pe piata si in cate culori, si care tip de xenon e cel mai puternic? Ca am vazut si albe, si alb spre albastru si albastru puternic. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Florian20405 a răspuns:

Salut! Hai sa-ti zic in primul rand avantajele unor xenoane:
1.Bat muuultt, muultt mai bine fata de cele halogen.
2.Au un consum mult mai mic, doar 35W
3.Se monteaza cat de cat usor, depinde de autoturism.
4.Au un aspect mult mai placut fata de cele normale, asta o stiai si tu.
Acum ca am aflat ceva avantaje, hai sa aflam si ce tipuri sunt.
H1, H3, H7, H14 etc, iar tipurile de becuri sunt big grin1S,D2S,D2R,D3S etc.
Culoare:
3000k 2900 lumineni, 3000Kelvin emit o lumina galbena galbena.
4500kelvin 3100 lumieni emit o lumina alb-galbuie.
5000k care emit o lumina compet alba, deci nu e nici galben, nici albastru.
6000k aceasta valoare fiind cea mai inalta dar si cea mai frumoasa, care bat cel mai bine.
8000k-este o temperatura a luminii care ar trebui utilizata doar in scop demonstrativ, deoarece sunt inutinizabile pe ploaie sau vedere redusa.
Deinde ce bec ai la scuter/motor.Eu cred ca se pot monta, daca nu se pot face ceva ajustaje.Bafta!
4500k

1 răspuns:
| ombladon a răspuns:

1.Asta gasesti pe net...
2.Am montat eu unul pe un scuter cu motor de 49cc, dar el trebuie legat cumva pe baterie, nu alimentat direct din magnetou asa cum este alimentat farul original, si releul de incarcare nu era in stare sa incarce bateria prea bine cand mergeam cu farul aprins, deci daca ai motor de 49cc, mai bine o lasi balta, ca si eu l-am scos...
3.Si asta gasesti pe net...Cu cat e mai albastru, cu atat mai greu vezi pe ceata, sau pe asfaltul ud.