| Shottas a întrebat:

Salutare TPU, am si eu o intrebare, pentru pasionatii de auto.
Am gasit si eu masinile astea : Maserati Quattroporte din 2005 si masserati coupe din 2003, au aceias motorizare ..adica de ferari big grin.
Pur si simplu sunt indragostit de masinile astea ..si costa numai 20.000 de euro ..bani pe care am reusit sa ii strang. Insa habar n-am cat o sa ma tina masina, si daca se merita investitia. Masinile ca dotari si motorizare sunt uimitoare!

Răspuns Câştigător
| mdana a răspuns:

Exact asta am zis si eu.dar mai cu perdea. Daca ai bani sa o cumperi teoretic ar trebui sa ai si bani sa o intretii, consum 20% ...etc etc! Acum practic..nush ce sa mai zic, tu iti sti mai bine situatia materiala. Oricum sa detii un maserati, o alfa romeo, un ferrari, este o placere nedescrisa si o mandrie. Ca si cum ai avea o iubita fitoasa, mofturoasa dar cu o frumusete unica care stie sa iti ofere o placere ce nu ai putea gasi in alte parti!

9 răspunsuri:
| kurinkita a răspuns:

Maseratti e subdivizie a Ferrari. Practic, sunt masinile lor care merg pe lux si nu pe perfomanta.
Cat despre intretinere, pe langa o asigurare de vreo 3500+ RON + Casco 10000 pe an plus impozit de vreo 5000 pe an, da, e o investitie buna. Mai vrei sa intru si la consumabile?

| UNHleaSHD a răspuns:

1. Aia nu e masina de folosit zi de zi. Nu a fost creata pentru asa ceva, cu atat mai mult pentru rulaj pe drumurile noastre.
2. Ai cel putin 100 de lei la dispozitie zi de zi ca s-o alimentezi?

| UNHleaSHD a răspuns:

Am uitat ceva: Un E46 M3 in stare buna depaseste 10 mii de euro. Asa ca o masina care ca costat peste o suta de mii are ceva ascuns.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poate sa te tina masina si 10 ani fara sa se strice dar ai sa te rogi sa nu te tina.

impozitul e peste 6000 ron pe an, rca in mod sigur cam 2000 ron, deci numai taxele te ajung cam 2500E pe an. la scorurile astea ai sa strangi tare din buci cand vezi ca ceva nu merge cum trebuie. Probabil si un cauciuc e undeva la 800-900 ron, sa nu mai zic cat consuma motorul ala sau cat o sa te coste taxa de timbru cand o imatriculezi.

Alea sunt masini pentru cine si le permita sa le intretinta nu pentru cine si le permite sa le cumpere. Daca vrei sa fii romanul clasic ai masina de 20000E da mananci toata viata paine cu unt ca nu ai cu ce sa o intretii cumparo

| Shottas explică (pentru mdana):

Nu e o problema, partea de asigurare si taxe etc... Daca nu ma descurc in tara o inscriu in alta parte, am firma cu filiala in Bulgaria, deci o pot inscrie acolo fara probleme indiferent de legi. Sa o intretin, pe partea de piese si etc. imi permit insa problema este daca se gasesc 1 si 2 mai e problema cu mecanici din Romania, care sunt cam praf si mai rau te strica decat sa te repare... Pana la urma, cred ca o iau cu sufletul cum ati zis voi, si restul se rezolva pe parcurs.

| mdana a răspuns (pentru suntserios):

Exact asta am zis si eu.dar mai cu perdea. Daca ai bani sa o cumperi teoretic ar trebui sa ai si bani sa o intretii, consum 20% ...etc etc! Acum practic..nush ce sa mai zic, tu iti sti mai bine situatia materiala. Oricum sa detii un maserati, o alfa romeo, un ferrari, este o placere nedescrisa si o mandrie. Ca si cum ai avea o iubita fitoasa, mofturoasa dar cu o frumusete unica care stie sa iti ofere o placere ce nu ai putea gasi in alte parti!

| mdana a răspuns:

Clar, masserati, toate cele din gama ferrari ( alfa, maserati, fiat, ferrari, lancia) sunt masini uimitoare. Maserati este peste concurenta nemteasca in special sunetul unic pe care il are, care este senzational! Nici nu ar trebui sa intrebi asa ceva, numai numele de MASERATI ar trebui sa nu te lase sa te gandesti de 2 ori. Ai face o alegere exceptionala, din punctul meu de vedere, un iubitoare a domeniului auto!

| Shottas explică (pentru mdana):

Singura teama este, intretinerea, nu costul ..ci piesele. Cam care este rata de defectiune a acestor masini. La 20 de mii de euro, parerea mea este ca e pomana, pentru nume, dotari (mult peste rahaturi noi din plastic la acelasi pret). Desi ceream detalii tehnice, iti multumesc pentru raspuns tongue

| mdana a răspuns (pentru Shottas):

Cand achizionezi o masina ca masserati, o cumperi cu sufletul. Orice masina se strica, este clar, acum depinde de norocul tau, si de masina. Dar la categoria maserati nu se pune vb de intrebarile pe care le pui tu. CAND ITI CUMPERI UN MASSERATI numai poti fi capabil sa pui asemenea intrebari! Motorizarile nu sunt chiar la fel, dar pentru Romania este mai ok un quatroporte decat un coupe, pentru confort si drumuri mai proaste!+ pe langa asta Quatroporte este mai tehnologizat fiind mai nou aparut. iar in legatura cu piesele intrebarile puse de tine sunt irelevante. tinand cont ca sub capota ai un v8 derivat ferrari! Daca nu, gasesti multe specimene de ''masina poporului'', care cica sunt fiabile.

| Beznila_Andrei_1986 a răspuns:

Daca iti permiti si esti asa innebunit dupe ele nu mai sta pe ganduri.