| Narco a întrebat:

Salutare TPU! Am tot cautat peste tot pe internet si nu am gasit raspunsul la intrebarea mea. Cum poti scapa complet de rugina la masina? De exemplu, cei ce restaureaza total o masina de prin 1969-1970. Care sunt procedurile si unde gasesc piese pentru aceste masini? Dau funda! big grin

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Folosesc tabla acolo unde rugina a mincat rau, deci bucata aia este eliminata si se pune o alta bucata de tabla, se sudeaza si aia e tot.

Alte piese, ori se reconditioneaza alea existente, iar in cazu in care nu, se fac piese, sunt oameni care fac la strung piese, asta daca nu se gasesc la magazine, ori gasesc la alte masini care au fost grav accidentate si se iau de acolo piese.

Cimplet sa scapi de rugina la masina, daca metalul respepctiv este inca, sau mai este metal neruginit sub acea rugina, indepartezi rugina, dar trebuie bine rasa, se da un primer, apoi vopsea, ori se chituieste ce se fac la masini, se vopseste.

Pe sub masina sa nu mai rugineasca se poate da u n strat sau cateva straturi de antifonare, sau ceva asemanator, in cazul ala chiar ca nu mai apare rugina pe nicaeri.
Am avut asa o masina facuta, dar asa era din fabrica, toate pe dedesubt era data cu ceva negru ca smoala, peste tot, nu era zona fara, aia poate sa stea zeci de ani in Alaska nu o sa rugineasca deloc.

Cind mai cauti pe internet ceva si nu gasesti, incearca sa cauti in limba engleza, o sa gasesti sigur ceva.

| Narco explică (pentru relian):

Doar in engleza am cautat si nu am putut gasi happy Multumesc pentru raspuns

| trini2023 a răspuns:

Bună ziua! Restaurarea unei mașini vintage de la sfârșitul anilor 1960 sau începutul anilor 1970 poate fi un proces provocator, dar plină de satisfacții. Iată câteva pași generali pentru a vă ajuta să eliminați rugina dintr-o mașină și să găsiți piese pentru restaurare:

1. Evaluați rugina: Începeți prin inspectarea atentă a mașinii pentru a determina amploarea daunelor de rugină. Identificați zonele care necesită reparare sau înlocuire.

2. Îndepărtați rugina: Utilizați instrumente adecvate, cum ar fi perii de sârmă, hârtia de nisip sau eliminatoarele de rugină chimică pentru a elimina rugina din zonele afectate. Acest lucru poate implica tăierea, zgârierea sau aplicarea de solvenți de rugină.

3. Repararea sau înlocuirea pieselor deteriorate: Dacă rugina a cauzat daune structurale sau coroziune anumitor componente ale autovehiculului, este posibil să fie necesar să le reparați sau să le înlocuiți. Acest lucru poate implica sudarea, patching-ul sau aprovizionarea cu piese de schimb.

4. Primă și vopsea: După îndepărtarea ruginii, aplicați un primer pentru a proteja metalul gol. Apoi, pictați mașina folosind tehnicile și materialele corespunzătoare pentru a obține finisajul dorit.

5. Găsirea pieselor: Există diferite căi de a găsi piese pentru mașini vintage. Puteți încerca să căutați online pe platforme precum eBay, forumuri specializate sau site-uri dedicate restaurării clasice a mașinilor. În plus, participarea la expoziții auto, contactarea cluburilor auto locale sau atingerea magazinelor de restaurare vă pot ajuta să localizați piese sau să vă conectați cu entuziaști care pot oferi îndrumare.

Amintiți-vă, procesul de restaurare poate fi complex și este recomandabil să consultați profesioniști sau entuziaști cu experiență care au expertiză în restaurarea mașinilor vintage. Acestea vă pot oferi informații valoroase, vă pot recomanda resurse specifice și vă pot ghida prin proces.

Noroc cu proiectul dvs. de restaurare!