| eusebiu27 a întrebat:

Salutare TPU, am un ford focus 1 la care parbrizul este zgariat din cauza stergatoarelor, si are o ciobitura cat un punct.Considerati ca merita reparat sau inlocuit? parbrizul nu este cu incalzire.Si cam la ce pret ar ajunge o reparatie de genul?

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu prea ai ce repara la un geam ciobit și zgâriat.
Cel mai bine îl schimbi. Nu e o avere, mai ales aftermarket.

| Flo19 a răspuns:

Nu prea poti face ITP-ul cu parbriz ciobit (dacă tipul de acolo e din ala pe litera legii)
eu am Golf V, am platit acum 2 ani 700 de lei pe un parbriz cu senzor de ploaie. Cu tot cu montat.

| 120bulevard a răspuns:

Nu merita sa inlocuiesti tot parbrizul, se gaseste cam in orice Altex kit de reparatie ciobituri parbriz cu rasina, costa in jur de 50 de lei si isi face treaba foarte bine, ai toate uneltele necesare in kit si in 30 minute e gata, o faci de nu se mai vede nicio ciobitura.

Poti sa inlocuiesti parbrizul daca te deranjeaza zgarieturile acelea asa de mult, majoritatea parbrizelor sunt zgariate la masinile din anul asta asa ca nu ai ce sa faci.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ar trebui sa intrebi direct la un centru de parbrize.
Eu stiu doar ca nu prea merge polish-ul pentru sticla, cica raman raze/urme dupa masina de polishat, iar noaptea nu se vede ok prin parbriz.
Un parbriz aftermarket te ajunge vreo 400 de lei cu tot cu montaj, se vede foarte clar prin el, insa la prima piatra se va fisura mult mai grav decat unul original.