| nitzz4 a întrebat:

Salutare TPU,
Astazi am sustinut proba practica a examenului auto si am fost respins, pe motiv de neacordare a prioritatii de trecere in intersectie. Marea mea problema este ca mie personal mi se pare ca am fost respins pe nedrept. Ma aflam intr-o intersectie in care aveam instalat semnul STOP pe sensul meu de mers. M-am oprit la linia transversala (care nu asigura destula vizibilitate), apoi am oprit din nou putin mai in fata (pe trecerea de pietoni) pentru a ma asigura stanga-dreapta. Artera respectiva era circulata deci am asteptat eliberarea ei. Cand am vazut ca de pe sensul din stanga nu mai vine nicio masina si pe cel din dreapta la fel, am decuplat ambreiajul cat masina sa se miste efectiv 1cm, urmand sa ma asigur din nou in punctul de vizibilitate maxima. In cazul in care as fi observat ca se apropie o masina as fi franat imediat. Nici nu am apucat sa ma uit bine in dreapta ca politistul pune frana si ma intreaba de ce nu acord prioritate. Pe sensul din dreapta iesise o masina de pe o strada secundara, care era, dupa parerea mea la mai mult de 20m de intersectie. Am carnet de conducere A1 de doi ani de zile (motocicleta de 125cc), deja destui km parcusi in oras, deci nu sunt un complet novice in cunoasterea traficului. In situatii de genul, mi se pare ca e o completa exagerare din partea organului de politie.
Stiu ca proba este inregistrata video. Intrebarea mea este: are sens sa fac o contestatie, o sa am de a face cu luni de asteptat in instanta, proces caracteristic tarii minunate in care traim, sau ar fi mai bine sa astept termenul de 16 zile si sa dau proba practica din nou?
Merci.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Te oprești de trei ori pentru a te asigura si apoi intri in intersecție fara a acorda prioritate, iar tu consideri ca ai fost nedreptățit? Eu zic sa mai încerci, sa procedezi corect si fara excese, nu am auzit ca cineva sa ia permisul in urma unei contestații.

| nitzz4 explică (pentru regis):

E un punct de vedere. In situatii de genul mi se pare foarte subiectiv. Felul in care m-a examinat mi se pare exagerat, prea minutios pentru traficul din Bucuresti. O sa dau din nou peste 3 saptamani si o sa abordez alta atitudine

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai proba nu o dai peste 16 zile, o dai probabil peste cateva luni cand vei fi iar programat.

Eu zic sa mergi pe varianta programarii iar, contestatia oricum va dura o groaza si daca o pierzi s ar putea sa iti expire si dosarul

| nitzz4 explică (pentru suntserios):

Dupa 16 zile calendaristice ma pot duce la DRPCIV sa fiu reprogramat. De regula dureaza cateva zile, e un fel de prioritate pentru cei care pica proba practica. Intre sala si traseu am asteptat 15 zile, deci nu cred ca e vorba de luni de zile.

| suntserios a răspuns (pentru nitzz4):

Unde locuieste de esti asa fericit? In general programarea la treseu dureaza luni de zile. Cam asta e mediat pe tara.
Daca zici ca la tine dureaza atat nici nu cred ca mai are rost sa te gandesti la contestatie.

| nitzz4 explică (pentru suntserios):

Bucuresti. Au suplinit numarul de examinatori. Dureaza maxim 4 saptamani o programare intre sala si traseu acum. Merci pentru raspuns, cred ca o sa astept

| suntserios a răspuns (pentru nitzz4):

Am inteles.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Bine ar fi ca sa depui contestatia!

| Raducons a răspuns:

Incearca sa faci contestatie este intr-adevar absurd, la cum este traficul acum daca stai dupa o masina aflata la 20m nu mai intrii in circulatie. Poate se aplica metoda cu examinatori civili care o sa aiba o alta abordare si stiu sa destinda atmosfera si scapa elevii de stres.

| Doja a răspuns:

Nu este o chestie caracteristica tarii. E o chestie caracteristica angajatilor de la stat care nu au responsabilitate ci doar putere.

| Adrian277 a răspuns:

Da, are sens. Stiu pe cineva care a facut contestatie si a avut castig de cauza.

| nitzz4 explică:

Stie cineva care a depus o contestatie cam care este timpul de solutionare?