anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este varianta cea mai corecta si cea mai indicata pentru schimbarea treptei de viteza superioara:

1. Apasam ambreiajul luam piciorul de pe acceleratie si schimbam.
2. luam piciorul de pe acceleratie complet si abia pe urma calcam ambreiajul.

Răspuns Câştigător
| lonewulf a răspuns:

Pur si simplu intra in reflex, nici nu te mai gandesti la asta. Simti pur si simplu masina. Acuma daca stau sa ma gandesc, cred ca 2. Cum am apasat ambreiajul am si luat piciorul de pe accleratie practic in acelasi timp. Am schimbat, si dau drumul la ambreiaj in functie de cum accelerez. Nu e recomandat sa ridici brusc ambreiajul, ca s-ar putea sa ai parte de smucitori.

9 răspunsuri:
| ionutz03 a răspuns:

Varianta corecta este varianta 2. Intai se ia piciorul dupa acceleratie si apoi se calca ambreiajul pentru daca facem
invers motorul va mai fi in sarcina si se accelereaza degeaba. Lucrul asta se intampla in fractiune de secunda cand prinzi experienta.

| rares85 a răspuns (pentru ionutz03):

Nu este adevarat, eu folosesc ambele variante, dar mai mult varianta 1, in timp ce calc ambreiajul ridic si piciorul de pe acceleratie(simultan), masina nu se tureaza in gol.Nelamurirea a aparut cand mi-a atras atentia un prieten care imi urmarea picioarele in timpul schimbarii, spunandu-mi ca varianta 1 nu este nici de cum corecta si ca trebuie sa ma obisnuiesc cu varianta 2.Sinceri nu mi se pare nici o diferenta, doar ca la varianta 2 pierzi mai mult timp cu schimbatul si motorul scade mai mult in turatii.

| ionutz03 a răspuns (pentru rares85):

Foarte bine, esti bun meriti un premiu.

1. Cand cineva pune o intrebare asta inseamna ca nu stie exact cum se procedeaza corect, apoi cand i se explica sintr-o data devine expert si pe de alta parte mai da si sfaturi.

1. Intrebarea a fost care dintre variante este cea mai corecta...motiv pentru care ti-am spus ca este 2 si mai mult ti-am si explicat si de ce.

In concluzie procedezi cum vrei.
Multa bafta.

| rares85 a răspuns (pentru ionutz03):

Ionut03, prin,, nu este adevarat", ma refeream la turatul motorului in gol, daca sincronizezi ambreiajul cu acceleratia nu se tureaza.Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles cu raspunsul.Intrebam de curios sa vad cati folosesc varianta 1 si cati2.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai normal iei piciorul de pe acceleratie si apoi apesi ambreiajul ca sa nu turezi in gol. oricum operatiunile astea odata ce capeti experienta se vor intampla aproape concomitent, la diferente de fractiuni de secunda

| Braunion a răspuns:

Cand conduci zilnic iti intra in reflex. Nici una nici alta, e o pendulare in mod normal (altfel se simte inconfortabil pentru pasageri sau iti urla motorul aiurea)

| Rax a răspuns:

Ambele variante sint corecte, depinde doar cu ce metoda te inveti. apasarea ambreiajului in acelasi timp cu cedarea pedalei de acceleratie nu dauneaza. daca stau la calculator imi vine greu sa ma gindesc cum procedez eu, dar mai mult ca sigur prima varianta folosesc. diferenta dintre cele 2 variante ale tale consta intr'o singura secunda dintre efectuariwinking

| ionutZzG30 a răspuns:

2 pentru ca nu se intampla nimic daca il ei doar o sa incetineasca putin si atata

| STEFFYAN a răspuns:

Parerae mea este ca cea mai corecta este 1.