As alege sa-mi iau masina noua cu banii astia. O masina care are 10 ani nu mai este ca noua si oricum nimeni nu o da de buna. O sa te plictisesti de cati bani o sa bagi in ea...
Bună. Aș alege modelul diesel fiind economic și fiabil. Cel pe benzină sigur consumă mult ulei. Mai multe informații despre Audi A4 găsești și aici https://parerimasini.ro/pareri/audi-a4/
Depinde si de preferinta, Diesel ori benzina! 1.9 TDI 131 CP e un motor foarte puternic, rupe, e si foarte rapid, si cu un consum cu mult sub 1.8T,e adevarat consuma si el un pic daca ii dai talpa, sau vara utilizezi climatizarea(AC)...7, 5-8% chiar mai putin daca nu conduci agresiv. 1.8T, la fel foarte rapid, are un demaraj super super TURBO-BENZINA! dar si consuma cand ii dai. de la 10-11 in sus pana la 15-16-17% chaiar si mai mult! daca iti place viteza. TDI e o alegere buna, e mai scumpa intretinerea un pic, dar nu chiar asa mult!
Motorizarea 1.9 131 CP, este mai buna decât cea de 1.8T de 150 CP, datorită cuplului mai mare pe care il are dieselul. Cuplul motorizării diesel de 131CP, este de 309Nm, iar la 1.8T este un pic peste 200Nm. După parerea mea, 1.9 trage mai bine, consumul difera in funcție de stilul de condus. In oraș la o plecare de pe loc decenta, accelerarea treptata si un schimb de viteza sa spunem undeva la 3000Rpm, consumul poate sa fie de 7, iar extern in aceleași condiții de mai sus, consumul este undeva in jurul valorii de 5.3%. Iti spun din propria experiența pentru faptul ca ma aflu in domeniu si am in posesie un audi a4b6 1.9 TDI 131 CP. Întreținerea nu este atât de costisitoare ..cum spun altii. depinde doar de tine.
Țupala_Cosmin_1998 întreabă: