| RO2002 a întrebat:

Legiatie Romaniei prevede faptul ca o motocicleta enduro poate circula pe strada cu kit-ul corespunzator pentru strada? (faruri, semnalizatoare si altele) Implinesc in curand 16 ani si vreau sa-mi iau o motocicleta de 125 enduro. Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Deny_Denis_2001 a răspuns:

Salut,recomandat este sa faci scoala de motociclesti, sa obtii examenu-l si permisu-l
Dupa aceea poti Conduce linistit Orice Motocicleta
Sfatul meu este sa nu circuli cu motociclete/atv-uri/masini fara Documente Necesare(Permisuri)
Deoarece ti-se poate face dosar penal, si la 18 ani,in loc sa fii liber, vei fi in inchisoare,
Sau poti primi amenda
Recomand sa iei de inteles la acest raspuns, deoarece este foarte periculos ceea ce faci, orice accident, greseala se plateste!
Pun-te de acum, si invata legistratia Rutiere Romana.Este la fel ca la masini! Tot vehicul cu motor se numeste, doar ca 2-4 timpi
Succes!

| RO2002 explică (pentru Deny_Denis_2001):

Nici nu ma gandesc sa nu faco scoala si sa nu-mi fac acte pe motor. Nu vreau sa pun nici viata mea in pericol, nici a celorlalti participanti la trafic. Ideea e alta. Ador motocicletele enduro si mi-as dori una, doar ca nu stiu daca pot fi adaptate conditiilor de participare la trafic. Asta e tot ce vreau sa aflu, daca cu un kit de strada pe un enduro si actele corespunzatoare, se poate circula? (Daca stii, te rog sa-mi spui si ceva de acte)

| RO2002 explică (pentru Deny_Denis_2001):

Nu stiu daca s-a incarcat raspunsul meu. Ideea e ca eu vreau sa dau de A1 si sa-mi pun toate actele la punct, deoarece nu vreau sa pun viata nimanui in pericol. Ideea era ca daca un enduro poate fi condus pe strada cu kit corespunzator si toate actele, te rog sa-mi raspunzi. Funda e a ta!

| Deny_Denis_2001 a răspuns (pentru RO2002):

Salut,am sa-ti scriu cateva reguli de baza,in functie de acte,nu ai nevoie decat de permis de motociclist, si de actele motocicletei, atat
Regulamente

Pe timpul deplasarii pe drumurile publice, conducatorii motocicletelor, mopedelor si persoanele transportate pe acestea au obligatia sa poarte casca de protectie...

Conducatorii motocicletelor si mopedelor sunt obligati sa foloseasca luminile de întâlnire pe toata durata...

Participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa înmâneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege.

În circulatia pe drumurile publice conducatorii de vehicule pot folosi, în conditiile prevazute de regulament, mijloacele de avertizare sonora si luminoasa aflate în dotare si omologate.

Conducatorii motocicletelor si mopedelor sunt obligati sa foloseasca luminile de întâlnire pe toata durata deplasarii acestora pe drumurile publice.

Sunt Multe, dar eu ti-am prezentat cateva reguli, si conditi de adapatare a motociletelor
Succes
În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pe şi în alte autovehicule decât cele cu regim de circulaţie prioritară, precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului;

| Deny_Denis_2001 a răspuns (pentru RO2002):

Da Poti, orice motocicleta cu acte in regula, poti conduce cu ea
Succes!

4 răspunsuri: