| NaturalLl a întrebat:

Voi cum preferati o masina? Normala, in 4 usi sau Coupe, in 2 usi? Si de ce daca se poate?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Depinde de la caz la caz.
In cazul meu, pana acum am detinut doar masini in 4 portiere, si nu datorita faptului ca merg multe persoane cu masina.
In general, la mine in 95% din cazuri este doar o persoana, maxim doua in masina, deci nu ar fi neaparat sa detin o masina in 4 portiere, dar totusi e o "accesibilitate" necesar din cand in cand.
Acum desigur un coupe ar arata mai bine, dar sa fiu realist, am o retinere in a achizitiona un coupe, motivul e simplu, piesele se gasesc mult mai greu fata de cele in 4 portiere, e suficient sa-ti atinga unul portiera in parcare si ai ce cauta una daca vrei sa o inlocuiesti.
Ma gandeam acum ceva timp ca ar mi-ar place mult o Laguna Coupe, probabil pe partea de motor, se mai potrivesc piese si de la alte modele, dar daca imi agata cineva masina, atunci incepe vanatoarea de piese.
Acum desigur, exista si modele coupe mai des intalnite, dar chiar si asa tot vei gasi piese relativ mai greu.
De exemplu daca maine vreau o portiera de VW/Audi/BMW normal, 4 portiere, cel mai probabil o gasesc la 5 minute de casa, in schimb daca vreau una de E46Coupe cel mai probabil voi fi nevoit sa strabat tot judetul pana sa gasesc una.

| NaturalLl explică (pentru OldSoul):

E46 sunt parca mai multe, dar eu ma gandeam la un Seria 3 E92 Coupe.

| OldSoul a răspuns (pentru NaturalLl):

E valabil si pentru e92, adic e valabil in general.
Romanul de rand nu e atras de coupeuri.

6 răspunsuri:
| RB26DETT a răspuns:

Masina perfecta pentru mine este un wagon, daca se poate AWD, daca nu, merge si FWD, motorul sa nu depaseasca 2 litri din cauza taxelor dar sa nu fie nici mai mic de 2 litri, sa fie pe benzina cu turbo, macar 160 cp, cutie manuala, sa arate bine, interiorul sa nu fie textil, scaunele sa fie inalte, confortabile, sa ofere ajustaj la zona lombara si suport lateral bun, sa aiba clima neaparat, sistem audio de calitate cu suport de conectare a telefonului prin mufa jack sau bluetooth.
Ar mai fi cateva chestii ce ar descrie masina perfecta pentru mine dar cam astea ar fi pe scurt.
De ce vreau asa ceva?
Niciodata nu stii cand ai nevoie de o masina mare in care sa inghesui o gramada de bagaje, dar totusi cu un motor potent, te ajuta foarte mult in depasiri, sa aiba un nivel ridicat de confort si un sistem audio bun pentru drumurile lungi, am mers cu unele masini mai low cost pe distante mari, ma durea sezutul si spatele cand m-am dat jos din masina (nu-s genul de om care face pauze pe traseu decat la nevoie, gen daca am nevoie la baie) Materiale de calitate deoarece sunt mai durabile si ofera un 'aer' mai premium al masinii, altfel arata un interior piele decat unul textil, da, accept ca vara sa ma prajesc cand ma asez pe scaun dupa ce am lasat masina in soare si da, accept ca iarna sa inghet pe scaun pana se incalzeste, cam astea ar fi dezavantajele.
Sper ca te-am convins.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Berlina cu 4 usi. Merg mult in exterior, am de obicei bagaje multe si am nevoie de o masina spatioasa.

| Surtulecs a răspuns:

Buna! Eu prefer o masina in patru usi deaorece e mai usor de plasat persoanele pe care le doresc deplasate in diverse locuri sau care ma insotesc. E mult mai usor pentru acestia sa intre in masina decat sa tot dea scaunul pasagerilor din fata prin cuplarea spatarului. Iti mai strici eventual si scaunul soferului sau al copilotului. Iar in situatii critice si grave ce necesite un timp rapid de actionare e mult mai usor sa pui pe cineva sau ceva in spate, atunci cand exista 4 usi, fata de atunci cand exista doar doua usi. A fost parerea mea!

Sper ca te-am ajutat!

| IoanKi09 a răspuns:

Cred.ca cea in patru, bine modelu coupe arata mai frumos