E relativ simplu: trebuie sa acoperi partile de langa, unde nu vrei sa ajunga vopseaua.
Cumperi cateva suluri de FOLIE de menaj (care sunt folosite pentru acoperirea alimentelor, transparente), le intinzi cu grija peste zonele care vrei sa le feresti sa nu ajunga vopseaua. Pe balamale, ornamente cromate, etc le ungi subtire cu VAZELINA. Vaselina se poate indeparta usor cu carpa + apa calda cu detergent, cu 24 ore dupa vopsire.
Cand ai acoperit toate partile unde nu trebuie sa ajunga vopseaua, astepti cand nu sufla vantul si suflii cu vopsea poartile dorite. Ai grija sa nu suflii de prea aproape, dar nici de prea departe fiindca vopseaua va curge sau se va imprastia in aer (ideal intre 20-40 cm). Inainte de suflare e bine sa exersezi pe alte suprafete, unde nu este pacat daca se greseste sau ramane vopsita, de exemplu cartoane mari, gard mai ascuns, etc.).
Pentru vopsire poti folosi spray-uri cu vopsea sau pulverizator cu compresor si diuza subtire, pentru pulverizare fina.
Chiar crezi ca o sa-ti iasa bine tentativa ta de a vopsi acele elemente? Gasesti multe tutoriale pe Youtube despre cum sa vopsesti si cum sa pregatesti caroseria, dar sincer, eu ti-ar recomanda sa nu te apuci, ca probabil o sa iasa urat, si o sa-ti faci nervi degeaba.
Eu zic ca mai bine strangi si tu 100€ si te duci la un tinichigiu sa-ti vopseasca el barile si bandourile (la ele cred ca te refereai cand ai spus "cele de pe usi la masina") nu stiu, eu cred ca e mai rezonabil asa.
Umple masina de ziar ( special geamurile), curata bine barile (spatale bine bine, lasate sa se usuce) apoi cumpara-ti tuburi de spray sau daca ai compresor ia-ti vopsea 500Grame si ii dai in mai multe straturi, lasi sa se usuce apoi dai cu lac, la fel, in straturi(e incolor) daca nu ai compresor foloseste tuburi de spay si tuburi de lac, merge, insa ai grija sa nu dai si pe partile din jur bafta
anonim_4396 întreabă:
Atcose77 întreabă: