| Vujdeu_Paul_1997 a întrebat:

Salutare tuturor, am achizitionat recent un volvo v40 2000i din 1998 si acum am inmatriculato dar am primit doar un reper de jante si cauciucuri mai exact 195/55 r15 dar dupa cate am vazut pe net, daca ai pe usa/stalpul masini eticheta si cu alte marimi poti sa le omologhezi, eu am gasit doar una unde scrie 5j, 5.5j, 6j, 7j si nu stiu de la ce este acest bilet sau unde pot gasi biletul cu marimea jantelor/cauciucurilor? Sau voi ce dimensiuni aveti sau cum ati omologat si alte dimensiuni?

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Mergand la serviciul oficial iti da aia coc-ul (fisa de calitate a masinii) pentru o suma de bani acceptabila si poti pune ce apare fara sa te ia nimeni la rost. In caz ca nu iti zice in manualul masinii sau fisa tehnica

| cyupaku a răspuns:

Vezi pe cartea masinii, acolo scrie ce fel de anvelope ai voie sa montezi si implicit si janta aferenta, nu monta de capul tau jante si anvelope care nu sunt compatibile si incerca sa respecti 195-55-15

| Vujdeu_Paul_1997 explică (pentru cyupaku):

Acum am jante pe r15 doar 4 cauciucuri sa mai iau ca eu am 195/50 r15 si trebuiesc pe 55

| George12356456 a răspuns:

Salut! La mine in carte apare omologata si marimea R17(de catre fostul proprietar). Eu am tabelul cu marimea jantelor la capacul de la rezervor, dar acolo e maxim R16. Din asta deduc ca nu trebuie sa fie pe caroserie o marime anume ca sa o poti omologa. Cat despre omologare, nu stiu cum se procedeaza, stiu doar ca trebuie sa te duci cu ea la RAR.

| Vujdeu_Paul_1997 explică (pentru George12356456):

O sa ma uit sa vad daca il gasesc si eu acolo la rezervor. Multumesc!