| mihaialexandruanonimumous1234 a întrebat:

Salutare tuturor de pe TPU. Am o mica întrebare legat de permisul auto. Am fost săptămâna trecută sa mă înscriu la școala de șoferi și sa fac fișa medicală. Toate bune și frumoase trec toate probele medicale înafara de oftalmologie. Nu am văzut la distanță litere alea foarte mici și mi s-a spus sa mă duc să îmi fac un control. M-am dus și am făcut. Am luat stampila de la medicul care mi-a făcut control și mi-a zis că sunt apt cu ochelari. Să referit că voi face orele de condus, examen și tot cu ochelari cred. Acum am auzit de la unchiul meu că dacă iau permisul va trebuie sa stau cu ochelari când conduc mereu. Este adevărat?

Răspuns Câştigător
| BogdanTemisan22 a răspuns:

Salut! Da, este adevărat că dacă ai fost declarat apt pentru obținerea permisului auto cu ochelari, vei trebui să îi porți atunci când conduci. De fapt, pe permisul tău de conducere va apărea o mențiune că ești apt pentru condus doar cu ochelari, iar acest lucru înseamnă că vei fi obligat să îi porți în permanență atunci când conduci. Este o măsură de siguranță pentru a te asigura că ai o vedere clară și nu reprezinti un pericol pentru tine și pentru ceilalți participanți la trafic.

Așadar, dacă medicul ți-a recomandat ochelari, ar trebui să îi folosești constant în timpul condusului.

5 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

Depinde ce gaseste oftalmologul si ce fel de ochelari iti recomanda. Din ce spui, cred ca vor fi numai ochelari pentru citit. Dar e posibil sa fie si permanenti. Ce daca? Dar nu neglija ca altfel dioptriile pot creste si va fi mai grav.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da, este adevarat. Cel putin la scoala de soferi si examen, va trebui sa conduci cu ochelari.
Dupa ce iei permisul, nu cred ca scrie nicaieri (in actele pe care trebuie sa le prezinti) ca esti apt doar cu ochelari. Deci nu te mai controleaza nimeni, desi normal ar fi sa porti ochelarii permanent, daca sunt de distanta, pentru a-ti proteja ochii; sunt sanse mari sa se agraveze defectul, daca nu porti ochelari.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da. O sa ai și o mențiune pe permis cum că ești purtător de ochelari

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Vei avea ochelari de distanta. Stii ce dioptrii vei avea?

In general nu te conditioneaza de ochelari daca ai dioptrii mici (0, 25 etc )
Ochelarii ar fi bine sa ii porti in primul rand pentru sanatatea ochilor tai, nu pentru altcineva.