| andreimarian21212 a întrebat:

Salutari. Am primit trista veste ca trebuie sa schimb garnitura de chiuloasa la un audi A6 C7.5 3.0 TDI V6, din câte am înțeles trebuie schimbate amândouă garniturile + distribuția și tot ce se mai poate schimba efectuând aceasta Operațiune. Iar întrebarea mea este. Cam cat ar costa schimbul piese+ manopera la un service normal. Dacă cineva a pățit aceasta problema si a rezolvat-o va rog să-mi Spune-ți. Mulțumesc

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

O sa mai primesti o veste la fel de tristă cu pretul pieselor si manopera de la service, nu stim noi ce preturi au ei, intreaba la un service auto cand duci masina, fara sa vada masina nici ei nu iti pot spune cît te va costa.

| relian a răspuns:

Tot ce se poate schimba? Schimba masina, masina se poate schimba, o schimbi toata si ai terminat lucrarea laughing
Nu stiu cine ti-a spus tie ca trebuie sa schimbi garniturile la chiloasa, poate doar daca s-a dus una din ele, amandoua in nici un caz nu se pot duce deodata.
Un motor poate sa stea cu garnitura respectiva pana moare de tot si 100 de ani, deci daca nu-s probleme nu umbla.

Si sa sachimbi si distributia, adica ce anume, sa schimbi chiloasele, de ce?
Ca idee sa retii si tu, Distributia asta nu este o piesa, este un ansamblu de piese, este un intreg sistem. Distributia se refera la toata chiloasa, plus cureaua de distributie, cam astea alcatuiesc aceasta distribuitie.

Nu este corect sa spui, schimb distributia, cand tu schimbio o prapadita de curea, sau lant laughing
Nu ai spus ce probleme are masina, pentru ca nu te apuci sa schimbi piese, doar ca asa ai auzit tu ca s-ar schimba, sau ca asa schimba unia.
Tu faci o reparatie la masina, atunci cand ai o problema, in rest doar intretinere, ulei, filtre, frane, cauciucuri. restul le lasi asa.
De ce nu schimbi si volanu laughing ca si ala se schimba nu? Cum am spus de ce nu schimbi toata masina, ca se poate.

Uite asa cheltuiti voi banii pe nimic, va prosteste unu altul, cascati urechile la mai stiu eu cine si luati de bun orice timpenie ce o vedeti, auziti.

Cat costa ce spui tu? Simplu, cauta pe net piese noi, sau folosite, chiloase cu tot ce au in ele, cauta pe net curele de distribuitie noi, vezi cit costa, cauta garnitura noua de chiloasa, ambele, vezi cit costa, faci calculul, apoi stii cit te costa materialele.

Dupa mergi la un service, sau un meserias si vezi cit costa manopera
Pretul la piese difera, punctie de ce vrei, originale sau aftermarchet.
Manopera la fel difera daca este service mare, daca este reprezentanta, daca este doar un meserias la el acasa.

Dar daca e sa schimbi ambele chiloase si cu manopera, mai bine cumperi alta masina laughing
Dar daca este vorba doar de cureaua de distributie, aia e simplu de schimbat pentru cine se pricepe si are si cu ce.
Motor in V este f usor de schimbat cureaua daca este vorba doar de acea curea.
Poti face asta in fata casei laughing doar sa ai 2 scule simple si ceva chei tubulare, nimic greu, sau dificil.