| gabytzu114 a întrebat:

Salutari baieti! Am si eu intrebare la voi daca nu va deranjezhappy

Am gasit pe net un Opel vectra C adus din Anglia cel care a adus'o este Roman ..As vrea sa stiu si eu ce acte trebuie sa imi dea la masina pentru a trece pe numele meu...nu prea ma pricep si nu vreau sa iau teapa. Mentionez ca am luat o teapa cu o vectra a din Romania cel care mi-a vandut masina nu mi-a dat fiscal intr-un final am aflat de ce..pt ca el nu o trecuse la impozit de la cine a luat'o.iar eu mi-am luat teapa si am ramas cu masina asa ..se intampla mai ales la prima masina..in fine acum vreau sa ma ajutati cu ce v-am spus mai sus daca se poate...Va multumesc

2 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Iti dau un sfat: inainte de a cumpara masina afla cat te va costa nenorocita aia de taxa si vezi daca nu cumva iesi mai bine cu alta masina(taxa+pret), mai ales ca daca trece noua lege nu mai poti sa dai statul in judecata si sa-ti primesti banii inapoi. Vorbesc din experientasad!

| AgathaRo a răspuns:

Cu masina care ai luat "teapa" poti lua legatura cu propietarul din acte. Daca are talonul barat (are complectata rubrica verso instrainat catre.) poate solicita un alt talon il da pierdut. Sau faci contract VC. Cat despre masina care doresti sa o achizitionezi ar trebui sa iti dea talon, carte, factura sau contract vanzare-cumparare asta in cazul in care nu este inmatriculata. Daca este inmatriculata : talon, carte, contract cv, fiscal-ul.Vezi cate te costa taxa de mediu. Daca masina nu este inmatriculata la rar dai cam 150~200 euro (autentificare+omologare+carte+itp) iar la impozite (impunerea, impozitul, taxa inmatriculare 5 lei), CEC 37 lei taxa talon, asigurare 350-400 lei 6 luni, 85 taxa numere preferentiale. Succes!