Avand in vedere ca ai precizat ca nu doresti sa pui o masca / un adaptor pentru a trece la dimensiunile universale ramane cam o singura varianta ceva mai interesanta, si anume un RNS-E.
Vine la perfectie in locasul masini, dar e posibil sa ai nevoie si de unele mufe adaptoare, eventual antena GPS.
Dar pretul pentru o asemenea unitate din ce am vazut eu este destul de piperat, undeva la 400€ (la mana a-2-a bineinteles) o suma pe care in opinia mea nu merita.
Acum desigur, are navigatie, ba mai mult are doua sloturi de card, dar daca e sa-l compari cu un player aftermarket nou, la acelasi pret, are mai putine functii.
Acum desigur daca preferi un aspect OEM, da, poate merita dar depinde de alegerile tale.
Eu am RNS-E pe masina, dotare din fabrica, sunt multumit nu pot spune ca nu, pentru zi de zi, e bun, dar daca ar fi sa-l cumpar eu separat, mai mult de 200€ nu i-as da pe asemenea player.
Pana la urma are Navigatie, MP3, si cam atat.
Bluetooth-ul nu e detectat de dispozitivele actuale.
Comenzile vocale cel putin la mine sunt in ceva Germana.
Iar harta nu e atat de detaliata ca un IGO.
Acum desigur, cu alte interfete, il poti face mai "destept" dar si alea costa.
Ca tot am ajuns sa vorbim de alte interfete, poti folosi si tu o alta interfata pe al tau Symphony astfel incat sa redai muzica de pe USB/Card, asa numitele "magazii virtuale".
Sau poti incerca sa-i adaugi chiar tu un slot aux, gasesti mai multe tutoriale pe net, unul din ele e acesta http://www.audizine.com/......ymphony-II
Iar daca nu gresesc era un DIY chiar in Romana pe ClubAudi.RO
Si desigur mai exista aceea modalitate cu "caseta" cu mufa aux, gasesti in comert dar nu vei avea o calitate asa de buna.
Multumesc pentru detalii, am gasit si eu acele LCD screen-uri, unele la 50 euro, altele 200-300, compatibile cu masina, exact cum ziceai tu despre rns-e, dar nu cred ca sunt chiar atat de calitative, si nu ma intereseaza navigatie si altele, vreau doar aux si usb, cred ca voi incerca cu acele dmc-uri, o sa vad, multumesc.
Din cate am observat eu pana acum, nu prea are importanta marca masinii la schimbarea casetofonului. Dimensiunile sunt cam aceleasi, la casetofoanele auto. Acuma...nu prea cred sa mai gasesti pe undeva casetofon. Nu mai foloseste nimeni asa ceva de peste 10 ani. Poate gasesti si tu un radio cu MP3 sau CD player. Oricum, ceva mai modern.
Ce e ala casetofon auto? stiam ACUM DOUA ZECI DE ANI, dar am uitat
si, apropoz, de unde mai faci rost de casete in ziua de azi?
ca nu am mai vazut una de cel putin 15 ani
Am ramas cu termenul de casetofon inca de cand eram mic, ma refeream la un upgrade, iar dimensiunile casetofonului meu sunt aproape duble fata de un radio normal, de aceea am specificat modelul, daca nu ai inteles in total intrebarea si detalii oferite nu imi spune ca "nu conteaza marca masinii", pentru ca acest locas de fixare al casetofon/radio/navigatie etc. este total diferit de restul masinilor de rand unde ai 18 cm latime si 6 inaltime.